Защитникът на италианския хегемон Ювентус Матайс де Лихт заяви, че е научил най-важния си урок при "бианконерите".

През лятото той се превърна в най-скъпия бранител в историята на Ботуша, след като шампионите го купиха от Аякс за 85,5 млн. евро с бонусите.

Холандският национал стартира колебливо представянето си при торинци, но постепенно започва да се адаптира и да демонстрира класата си.

"Научих най-важния си урок в Ювентус. Той е, че трябва да вярвам в себе си", заяви Де Лихт в интервю пред NU.nl. "Първоначално бях фокусиран да не греша и това мислене не е правилно. През първите седмици размишлявах прекалено много. Винаги може нещо да се обърка, но съм сигурен, че нещата ще се наредят. След мача с Атлетико Мадрид (2:2) се опитах да се възстановя. Оттогава играя все по-добре", добави Де Лихт.

Въпреки това, той направи дузпата в дербито с Интер, което шампионите спечелиха с 2:1 на "Джузепе Меаца". "Това е част от играта. За съжаление, такъв е животът на защитника. Очевидно е, че не исках да играя с ръка. Най-важното е, че победихме", добави Де Лихт.

Първоначалната идея беше Юве да налага холандеца постепенно, но тежката контузия на капитана Джорджо Киелини промени плановете. "Това е голямо предизвикателство за мен. Разбирам, когато Маурицио Сари казва, че иска да види повече от мен. На всеки играч му е нужно време, когато отиде в нов отбор", завърши Де Лихт.