Италианският хегемон Ювентус победи с 2:1 като гост Сампдория в изтеглен мач от 17-ия кръг на Серия "А".

Успехът донесе Кристиано Роналдо с феноменален гол в самия край на първото полувреме. Петкратният носител на Златната топка се разписа с глава, след като скочи 71 см и се извиси над противниковите защитници. Така португалският ас вкара в пета поредна среща за шампионите.

Преди това Пауло Дибала откри резултата с попадение от воле, а по-късно Джанлука Капрари изравни след грешки на Алекс Сандро, който асистира и за двата гола на торинци.

Вижте пълното класиране в Серия "А"

С успеха Юве събра 42 точки и се изкачи еднолично на върха. В събота Интер може да се изравни с "бианконерите", ако победи Дженоа у дома.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJuventus%2Fvideos%2F548230836026070%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>


На вратата на Юве застана Джанлуджи Буфон. Така легендата записа мач №647 в калчото, с което изравни рекордна на Пауло Малдини. В трета поредна среща представящият се отлично Мехди Демирал започна титуляр, а в предни позиции Маурицио Сари отново заложи едновременно на Пауло Дибала, Гонсало Игуаин и Кристиано Роналдо.

Миралем Пянич се завърна след наказание, до него в халфовата линия действаха Блес Матюид и Адриен Рабио. Маноло Габиадини отново седна на пейката за Самп, въпреки че преди дни донесе победата с 1:0 над Дженоа в Дерби дела Лантерна. Фабио Куалярела беше резерва заради лек мускулен проблем. В предни позиции Клаудио Раниери заложи на Гастон Рамирес и Джанлука Капрари. 

Мачът започна спокойно и първият удар дойде след малко повече от четвърт час игра. Жейсон Мурийо центрира отдясно и Гастон Рамирес засече с глава, но в аут.  В следващата атака Пауло Дибала откри резултата. Алекс Сандро видя непокрития аржентинец, който с удар от воле матира Емил Аудеро – 1:0 за Юве!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJuventusfcUK%2Fvideos%2F2495318904071496%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="322" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

По-късно Гонсало Игуаин стреля силно, но неточно. После шампионите имаха тотален контрол над сблъсъка, но в 36-ата минута двойна грешка на Сандро позволи на Сампдория да стигне до изравняване. Бразилецът първо не изчисти при дълбока преса, след което игра нескопосано и в наказателното поле. Той буквално подари топката на Джанлука Капрари, който с бомбен удар не остави шансове на Джанлуиджи Буфон за 1:1!

В 40-ата минута Кристиано Роналдо центрира остро на далечната греда, но Игуаин и Дибала не успяха да засекат. В самия край на полувремето обаче петкратният носител на Златната топка вкара изящен гол. Сандро центрира на далечната греда, Роналдо буквално полетя и с глава преодоля Аудеро за 2:1!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJuventusfcUK%2Fvideos%2F790914381322470%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="326" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

В 53-ата минута Якуб Янкто засече от дистанция от воле, но Буфон улови без проблеми. После Мортен Торсби шутира силно, но покрай целта. В 69-ата минута Капрари центрира отлично, но резервата Маноло Габиадини не успя да засече от чиста позиция. Четвърт час преди края Аарън Рамзи отправи удар от трудна позиция, но над напречната греда.

До този момент гостите контролираха мача, но не атакува достатъчно, за да удвоят преднината си, с което да сложат точка на спора. В края гол на Роналдо беше отменен за засада, а по-късно Капрари получи втори жълт и съответно червен картон. Това тотално обезвери "моряците", които така и не успяха да стигнат до ново изравняване и загубиха с 1:2.

Сампдория – Ювентус 1:2

Голмайстори: 0:1 Дибала (19), 1:1 Капрари (36), 1:2 Роналдо (45)

Сампдория: Аудеро, Муру (76-Аугело), Коли, Ферари, Мурийо, Линети, Янкто (62-Габиадини), Торсби, Депаоли (50-Лерис), Капрари, Рамирес
Треньор: Клаудио Раниери

Ювентус: Буфон, Данило, Бонучи, Демирал, Сандро (82-Де Шилио), Рабио, Пянич, Матюиди, Дибала (77-Коста), Роналдо, Игуаин (69-Рамзи)
Треньор: Маурицио Сари

Генуа, ст.: "Луиджи Ферарис"
Съдия: Джанлука Роки
Жълти картони: Янкто, Мурийо, Капрари (Сампдория); Пянич, Демирал (Ювентус)
Червен картон: Капрари 90’ (Сампдория)