Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Маурицио Сари, остана много разочарован след загубата с 1:2 от Наполи в голямото дерби от 21-ия кръг на Серия "А", играно на стадион "Сан Паоло".

Това беше първо завръщане за спеца в дома на южняците, след като застана начело на "бианконерите" и със сигурност няма да го запомни добре. Освен поражението, той трябваше да преглътне и многобройните обиди от тифозите на Наполи.

"Бяхме пасивни през целия мач. Играхме бавно, с много излишни подавания и голямо разстояние между отделните линии, изключително безинтересно. Бяхме много зле, защото подходихме с грешната нагласа, което се прехвърли и върху цялото ни представяне. Няма как това да е Ювентус. Поставихме Наполи в ситуация, в която да ни победи с минимални усилия. Винаги закъснявахме в единоборствата, все едно играехме на забавен каданс. Нищо не се получаваше в играта ни", заяви Сари.

Вижте пълното класиране в Серия "А"

Със загубата Юве пропусна шанс да увеличи преднината си на върха в калчото пред Интер. Даже "нерадзурите" скъсиха пасива си, въпреки че също се издъниха след 1:1 с Каляри на "Джузепе Меаца".