Ювентус се класира на финал за Купата на Италия след 0:0 с Милан на реванша, игран в Торино.
 
"Бианконерите" стигнаха до решаващия мач, благодарение на измъченото равенство 1:1 на "Сан Сиро" през февруари. Тогава Кристиано Роналдо вкара в 90-ата минута от дузпа.
 
Сега торинци отново получиха наказателен удар, този път 100%-ов, но петкратният носител на Златната топка нацели гредата. След това Анте Ребич (17') беше изгонен с директен червен картон за брутален фаул срещу Данило.
 
С човек по-малко на терена обаче "росонерите" не се дадоха на Юве, но това не беше достатъчно. През всички 90 минути италианският хегемон беше по-добрият отбор на терена, но направи многобройни пропуски.
 
В спор за трофея Ювентус ще срещне Наполи или Интер на 17 юни в Рим. Това беше и първи официален мач на Ботуша след принудителното прекъсване заради пандемията от коронавирус. 

Мерих Демирал, Джорджо Киелини Аарън Рамзи и Гонсало Игуаин пропуснаха мача заради контузии. В предни позиции Маурицио Сари заложи на Дъглас Коста, Пауло Дибала и голямата звезда Кристиано Роналдо. Противно на очакванията, спряганият за трансфер в Барселона Миралем Пянич започна за сметка на Сами Кедира
 
Стефано Пиоли имаше далеч по-сериозни проблеми. Той не можеше да разчита на Златан Ибрахимович, Тео Ернандес и Сами Кастийехо. Това накара треньора на Милан да заложи на схема 4-4-2, която прелива в 4-2-3-1. В предни позиции на Анте Ребич помагаха Лукас Пакета и Хакан Чалханоглу.
 
Юве можеше да поведе още във 2-ата минута. Алекс Сандро проби по фланга, стигна до аутлинията и върна към връхлитащия Дъглас Коста. Бразилският национал засече от движение, но на сантиметри от лявата греда на Джанлуиджи Донарума. Шампионите продължиха да натискат и после Матайс де Лихт засече с глава в аут.
 
В 14-ата минута Андреа Конти игра с ръка в наказателното поле. Съдията Даниеле Орсано не видя нарушението, но след намесата на ВАР отсъди дузпа. Зад топката застаната Кристиано Роналдо, но ударът му срещна гредата. 60 секунди по-късно Анте Ребич получи директен червен картон, след като скочи с двата крака в гърдите на Данило.
 
В средата на полувремето далечен шут на Коста излезе в аут. После и мерникът на Роналдо изневери след удар от движение. В 39-ата минута Кристиано отново се размина с гола, след като стреля, но този път Донарума спаси.
 
Милан показа зъби чак в 49-ата минута. Джакомо Бонавентура центрира, Хакан Чалханоглу се измъкна и засече с глава, но на сантиметри от целта. Малко по-късно Леонардо Бонучи се освободи във вратарското поле след корнер и стреля, но и той не уцели вратата от чиста позиция.
 
В 62-ата минута Маурицио Сари направи тройна смяна. Сами Кедира, Адриен Раби и Федерико Бернардески замениха съответно Миралем Пянич, Блес Матюиди и Коста. Това не промени коренно играта на Юве, а с минаването на времето Милан все по-смело поглеждаше в предни позиции, защото нямаше какво да губи.
 
И в 79-ата минута Симон Кяер засече от глава след корнер и късметът покри Джанлуиджи Буфон, защото топката излезе в аут. После Донарума изби шут на Сандро. До края така и не падна гол.
 

Ювентус – Милан 0:0

Голмайстори: няма

Ювентус: Буфон, Сандро, Де Лихт, Бонучи, Данило (85-Куадрадо), Матюиди (62-Рабио), Бентанкур, Пянич (62-Кедира), Коста (62-Бернардески), Роналдо, Дибала
Треньор: Маурицио Сари

Милан: Донарума, Конти (89-Лаксалт), Кяер, Романьоли, Калабрия (89-Салемаркес), Кесие (82-Крунич), Бенасер, Чалханоглу, Бонавентура (52-Леао), Пакета (82-Коломбо), Ребич
Треньор: Стефано Пиоло

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Даниеле Орсато
Жълт картон: Пянич, Кедира (Ювентус); Конти (Милан)
Червен картон: Ребич 17' (Милан)