Италианският хегемон Ювентус изигра един от най-силните си мачове през сезона и победи с 3:1 като гост Дженоа в мач от 29-ия кръг на Серия "А".

През всички 90 минути шампионите бяха пълен господар на терена и единствено добрите намеси на Матия Перин през първото полувреме спасиха "грифоните" от разгром.

Резултатът беше открит от Пауло Дибала в 50-ата минута след фамозен рейд. В 56-ата Кристиано Роналдо вкара дежурния си гол с неспасяем удар от дистанция. После и Дъглас Коста (73’) се разписа, а Андреа Пинамонти (76’) направи загубата на домакините по-почетна. 

С победата Юве събра 72 точки и отново увеличи аванса си на върха пред Лацио на 4 т. Дженоа се намира на 17-та позиция с 26 т., но може да се озове в зоната на изпадащите, ако Лече победи Сампдория. 


В трети пореден мач Маурицио Сари заложи в предни позиции на Федерико Бернардески, Кристиано Роналдо и Пауло Дибала, който действаше като централен нападател. Противно на очакванията Миралем Пянич започна титуляр. Очакваше се босненецът да отстъпи мястото си на Аарън Рамзи заради вчерашния трансфер в Барселона. Данило се завърна след наказание и зае позицията на контузения Алекс Сандро.

Треньорът на домакините Давиде Никола заложи от 1-ата минута на бившия халф на Юве Стефано Стураро, както и на Матия Перин и Кристиан Ромеро, които играят на "Луиджи Ферарис" под наем от "бианконерите". Очакваше се в атака за Дженоа да започнат Антонио Санабрия и Яго Фалке, който има 2 гола в 3 мача за отбора. Вместо тях обаче Никола предпочете Федерико Пинамонти и Андреа Фавили.

Юве обсади противниковата врата още от самото начало и Матия Перин имаше доста работа. Първо той отрази силен удар на Федерико Бернардески, после на два пъти отчая Кристиано Роналдо. При първия опит Родриго Бентанкур открадна топката от Ласе Шьоне, който не успя да изнесе. Португалската звезда веднага се възползва и отправи снаряд, но Перин спаси.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YIe6OdEpkmw" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

По-късно Роналдо отново шутира, но вратарят беше на мястото си и отрази. В средата на полувремето Бернардески нахлу в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но отново стражът на Дженоа изби. В 35-ата минута Юве пропусна нова възможност да поведе. Хуан Куадрадо центрира от фланга, Адриен Рабио се измъкна и засече с глава от вратарското поле, но Перин спаси и петия точен изстрел към него.

В самия край на полувремето Пауло Дибала с превъзходен пас изведе Роналдо. Той напредна, можеше да върне назад към Бернардески, но реши сам да завършва атаката. Последва удар от малък ъгъл, но Перин изби с една ръка мощното изпълнение на Кристиано.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LaYtbCxuJXU" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

След почивката доминацията на шампионите продължи с пълна сила и логичното се случи в 50-ата минута. Тогава Куадрадо подаде към Дибала, който се подигра със защитата на Дженоа и с изстрел по земя в далечния ъгъл матира Перин за 1:0!

В 56-ата минута Юве удвои преднината си. Миралем Пянич подаде към Роналдо, който тръгна от центъра на терена, стигна на метри пред пеналта, откъдето отправи истински снаряд за 2:0!  В 73-ата минута Дъглас Коста също вкара прекрасен гол. Бразилецът финтира няколко противници на десния фланг, тръгна към центъра и с великолепен удар в горния ъгъл покачи на 3:0!

В 76-ата минута Андреа Пинамонти направи загубата на Дженоа по-почетна, след като разстреля Войсчех Счесни от малък ъгъл за крайното 1:3. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/CV8MbYxwjko" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Дженоа – Ювентус 1:3

Голмайстори: 0:1 Дибала (50), 0:2 Роналдо (56), 0:3 Коста (73), 1:3 Пинамонти (76)

Дженоа: Перин, Масиело, Сумаоро, Ромеро, Касата, Стураро (75-Бираски), Шьоне (46-Лерагер), Бехрами, Гильоне (62-Берека), Пинамонти (77-Пандев), Фавили (46-Антонио)
Треньор: Давиде Никола

Ювентус: Счесни, Данило, Бонучи, Де Лихт, Куадрадо, Рабио (83-Матюиди), Пянич (74-Рамзи), Бентанкур, Бернардески (66-Бернардески), Роналдо (74-Игуаин), Дибала (83-Оливиери)
Треньор: Маурицио Сари

Генуа, ст.: "Луиджи Ферарис"
Съдия: Джанпаоло Калварезе
Жълти картони: Фавили, Шьоне, Стураро, Касата, Масиело (Дженоа); Бонучи (Ювентус)