Ако Делио Роси беше българин, щяха да го разпънат на кръст с жартиер. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла по повод проваления сезон на Левски.

"Сините" загубиха финала за Купата на България от Славия след изпълнение на дузпи, а в Първа лига се борят с Берое за 3-то място, което дава право на бараж за участие в Лига Европа.

Тази вечер за 26-кратния шампион на България предстои сблъсък срещу съперник №1 ЦСКА. При победа, Левски ще си гарантира бронзовите медали, но Майкъла е на мнение, че Делио Роси носи основна вина за посредственото представяне.

"Постигна сериозен успех на "Герена"! Дойде да се бори за 3-та позиция", заяви Илиев пред нашата медия. "25 точки разлика с Лудогорец... Ако беше българин отдавна да е уволнен, да е разпънат на кръст с жартиер. Нашите треньори пасти да ядат пред него...", каза още Илиев.

Майкъла разкри, че има информация защо италианецът още е на работа на "Герена". "Дочух, че има неустойка между 200 и 500 хиляди евро. Да, разликата е голяма, но сумата все е сериозна. Това е бюджетът на Локомотив София, с който гонят завръщане в Първа лига", добави бившият защитник, който нееднократно е заявявал, че Левски трябва да върне Емил Велев-Кокала.