Вече само гаджета, роднини и персонала в заведенията, където ходят футболистите на Левски и ЦСКА, се интересуват от Вечното дерби. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла преди петото издание за пролетта на мач №1 у нас.

"И вие, журналистите, ще отидете на стадиона единствено заради служебни ангажименти", каза още бившият защитник. Той добави, че сезонът за "сините" и "червени" е тотален провал. "Едните са на 25 точки от върха, другите на 11. Още през миналото лято прогнозирах, че Лудогорец ще стане шампион с разлика от 10-15 т. Довечера мачът ще е интересен само за съдията Волен Чинков", каза още Илиев.

Той изрази разочарованието си от равенството на Левски 2:2 с Лудогорец. "Срещата направи много лошо впечатление. Двата отбора говорят за почтеност, но има подозрения, че такава нямаше. Ужас и срам е за българския футбол, ако два от водещите ни отбори са уредили мача. Дано не е така", завърши Майкъла.

Левски и ЦСКА се изправят един срещу друг от 18.30 часа. Вечното дерби е важно за "сините", които се борят с Берое за 3-то място в Първа лига. Два кръга преди края столичани имат преднина от 3 т. пред старозагорци. Бронзовият медалист ще играе бараж за участие в Лига Европа от победителя между Черно море и Локомотив Пловдив.