Бившият футболист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира ситуацията, в която изпаднаха Гриша Ганчев и Христо Стоичков. Легендата на червените изказа мнение и за преминаването на бившия играч на ЦСКА Антон Недялков в Лудогорец.

"Не съм добре запознат със ситуацията, която се разигра между Гриша Ганчев и Христо Стоичков. Разбрах, че е имало някаква разправия. Но те ще се оправят помежду си. Няма смисъл ние да се превръщаме в техни арбитри. Достатъчно разумни хора са и ще си уточнят нещата, защото може чрез различни източници да е стигнало нещо до Стоичков, а после по съвсем различен начин до Ганчев.

Възможно е единият да е обиден, другият също. Просто трябва да си изяснят нещата между тях. Медиите не са мястото, чрез което да се разрешават тези спорове. Както се знае, в едно семейство винаги се получават и кавги, но това трябва да си остава вътре", заяви Никодимов пред "Тема спорт".

Той коментира и трансфера на Антон Недялков.

"Бях много изненадан от избора му да отиде в Разград. В днешно време футболистите са много по-различни. Моралът остава на заден план. От една страна, можеш да го укоряваш, но от друга, годините във футбола са малко и всеки гледа да вземе повече пари. Не знам, аз лично не бих го направил. Как отиде първо в САЩ, а много скоро се завърна в България, за да играе за Лудогорец? Разградчани плащат трансферна сума и го взимат. В днешно време това е нормално.

Преди не ни даваха да преминаваме от ЦСКА в Левски и обратното, или в други софийски отбори - тези правила бяха глупави. Сега ги няма тези спънки и щом Недялков иска в Лудогорец - да отива. Според мен премина там заради парите, явно в Разград ще получава доста повече. Но щом това поставя на първо място, не го чака бляскаво бъдеще", добави още легендата на армейците.

Той обърна внимание и на отбора, който в момента е на подготовка в Австрия и вече спечели първата си проверка срещу японския Нагазаки с 3:0.

"Не мисля, че тези неща, които се случиха през последните дни, ще внесат някакво напрежение в тима, а и няма защо. Недялков е затворена страница в ЦСКА. Няма за какво да се нагнетява обстановката заради някакъв си, който е изиграл един мач в националния отбор и веднага го пишат, че е национал и голям футболист. Чувам, че тимът си се подготвя нормално и няма проблеми.

Все още нямам наблюдения върху новия треньор Нестор Ел Маестро. Четох, че правел интензивни тренировки, но съвсем друго са официалните мачове - там ще се види всичко. Има си шампиони на тренировките и такива, които дават в шампионата много повече", каза Никодимов.

Паро сподели няколко думи и за жребия на ЦСКА в Лига Европа - в първия квалификационен кръг го очаква латвийският Рига, а при продължаване напред съперник ще е австрийският Адмира Вакер.

"Удобен или не, това ти се е паднало и трябва да се справиш. Навремето първият ни мач за КЕШ бе срещу Нотингам форест. Тогава излезе, че жребият е бил удобен. Много зависи как ще се представи отборът в първия мач срещу Рига", завърши Никодимов.