Предстоящото Вечно дерби с Левски ще е най-лесният двубой за ЦСКА през пролетта. Това прогнозира анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла по повод мач №1 у нас, който ще се състои утре от 14.45 часа.

Ветеранът на "червените" заяви, че възпитаниците на Милош Крушчич са си пазили головете именно за "сините". Припомняме, че "армейците" се прибраха от зимния лагер в Испания без победа и с голова разлика 0:11.

"Това беше за заблуда на противника. Очаквам да се получи равностоен мач. Директна битка за 2-то място в първенството. Това говори достатъчно за състоянието на клубовете. Вместо да взимат пример от Лудогорец, продължaват да се подсилват с анонимни чужденци като свободни агенти. Време е да започнат да инвестират в базите, за да имат светло бъдеще. Опитах се да копирам Лудогорец, когато бях изпълнителен директор на ЦСКА, но за няколко месеца няма как нещата да се оправят", добави Майкъла.

Той даде и точен резултат за утрешния сблъсък. "2:1 за ЦСКА. Ще спечелим с гол в последната минута, за да нямат време да ни го върнат. Залагайте и после ще ме черпите", заяви в типичния си стил Илиев.

Относно дербито на Пловдив: Ботев – Локомотив, той каза, че отсъствието на контузения Тодор Неделев ще мотивира "канарчетата" да надскочат себе си. "Ще завършат наравно. През есента Локомотив играеше по-добър футбол от Левски и ЦСКА. Най-правилният ход беше, че оставиха Бруно Акрапович за треньор", допълни Илиев.

Останалите прогнози на Майкъла за кръга в efbet Лига:

Царско село – Витоша Бистрица Х
Лудогорец – Ботев Враца 1
Берое – Етър 1
Дунав – Черно море Х/2
Арда Кърджали – Славия Х/2