Здравейте, уважаеми читатели, на Gol.bg. Продължаваме с нашата нова рубрика – "Звездни семейства". Всяка събота ще ви представяме по едно популярно спортно семейство и ще ви предоставяме кратка ретроспекция на неговото развитие във времето.

Още по темата

 

Спортистите са звездите на терена, но извън него правилата се променят и под светлината на прожекторите застават нежните им половинки и техните деца.

Добили още по-голяма популярност покрай мъжете си, красавиците бързо стават едни от най-търсените и ухажвани дами за снимки и реклама, същото се отнася и за наследниците им, които имат и "тежката" съдба да имат известни родители.

Офертите от телевизии и списания валят една след друга, а интервютата и фотосесиите стават ежедневие. Без съмнение едно от най-звездните спортни семейства е това на Жерард Пике и Шакира и именно с тях ще ви запознаем сега.

Пике е с цели 10 години по-млад от половинката си, а любопитното е, че са родени на една дата – 2 февруари. Дали това е знак на съдбата, не знаем, но ще стигнем до началото на тяхната история.

През 2000 година Шакира се среща с адвокат Антонио де ла Руа, който е син на бившия президент на Аржентина. Двамата са заедно цели 11 години, преди да обявят, че се разделят. „През цялото време се обичахме. Това бяха най-прекрасните години в живота ми, но решихме да се разделим“, казвала е Шакира, а през това време успя да стигне до върха на поп музиката.

След това Шакира започва връзка с Пике, а именно това се оказва причината за раздялата с дългогодишния си приятел. Тя публикува в социалните мрежи обща снимка със защитника, а под които пише: „Представям ви моето слънце“.

Това предизвика нова вълна дискусии, а по-късно стана ясно, че двамата са се влюбили през 2010 година. Тогава колумбийската певица изпя химна за световното първенство през в Южна Африка, а Пике участва в клипа.

Как Шакира е успяла да привлече вниманието на футболиста е ясно – тя е красива, талантлива. В момента на запознанството им Пике не е по-малко известен – той вече има много титли с Барса и статута на европейски шампион от 2008 година.

Шакира не крие любовта си към Пике. „Много харесвах как Давид Вия вкара голове, но се влюбих в друг испански играч – Пике. Той е много красив“, казва тя.

След края на Мондиала двамата заявяват, че се разпръсват в различни посоки, за да преследват кариерите си, но не могат да избягат от папараците.

Ако Шакира хитро се опита да опази връзката им в тайна, то Пике не вложи много усилия в това – испанските таблоиди денонощно го преследваха, за да разберат истината. Тук се намеси Пеп Гуардиола, който поиска от Пике да изясни любовната история, за да не попречи на представянето му на терена.

След потвърждаването, двамата са почти неразделни. Фотографите редовно уловяха щастливо влюбените, а певицата често може да бъде забелязана на мачовете на Барселона. После тръгнаха слухове, че се разделят, но през 2012 година те посрещнаха заедно рождените си дни във ваканционен дом и тиха вечер.

През септември същата година двамата зарадваха почитателите си. „Жерард и аз имаме удоволствието да ви съобщим, че чакаме първото си дете“. Шакира започна активно качване на снимки на заобленото си коремче, а на 28 декември съобщиха, че бебето ще е момченце. „Много сме щастливи. Благодаря на всички за поздравленията“. На 22 януари 2013 година дългоочакваният момент настъпи.

„Щастливи сме да ви обявим раждането на Милан Пике“. Момчето се роди в 21:35 часа в клиника в Барселона с тегло около 3 кг. И майката, и бебето се чувстваха добре, а Шакира обясни, че името в превод от славянските езици означава сладък, нежен, щедър. Таблоидите са готови да дадат огромни суми, за да се доберат до снимка на Милан, но двойката не се съгласява.

Когато става на два месеца Шакира и Пике пуснаха собствена снимка на цялото семейство в социалните мрежи. През 2014 година детето даже участва в клипа за световното първенство.

„За мен тези шампионати са много важно нещо. Това ми беше третият Мондиал, а на първия стана едно много лично събитие – запознах се с Пике. Световните първенства промениха живота ми коренно. На тях намерих любовта и благодарение на тях се роди Милан“, припомня си Шакира.

По-късно жълти медии се опитват да забъркат скандал, пишейки, че Пике е забранил на Шакира да се снима в клипове с мъже. „Вярно е“, казва тя в едно интервю. Това предизвика куп полемики, но после Шакира слага точка на тях: „Шегувах се, а някои тълкуваха думите ми буквално! Имаме си голямо доверие, не сме се ревнували“, отсече певицата.

„С Пике сме толкова сходни, че понякога се чудя как се разбираме толкова добре. Харесваме едни и същи неща, не обичаме едни и същи неща. И двамата сме страстни и емоционални“.

През септември 2014 година Шакира обяви, че двамата чакат второ дете. „Ако не бяха музикалните ми ангажименти, вече щях да съм бременна с трето, не с четвърто дете. Искам да имам осем или девет деца от Пике. Да си направим един футболен отбор“, казва радостната майка.

Сватба между двамата все още няма, но вторият им син – Саша, вече е на бял свят.