Левски оползотвори част от паузата в първенството с лагер в Банско и Добринище. Треньорът Петър Хубчев направи нещо като римейк на старта на лятната подготовка. Тогава той започна с 12 футболисти, сега му липсваха част от основните играчи, които бяха част от селекциите на родините си.

Случаят обаче бе малко по-различен. Този път наставникът разполагаше с повечето от половината нови попълнения. И то точно тези, които до момента оставаха загадка. Става въпрос за хора като Дени Алар и Насиру Мохамед, а към тях спокойно можем да добавим Франко Мазурек и дори Асен Чандъров. 

Първите двама трябваше да са хората, които да изградят новата атака на Левски, а третият да ги захранва с пасове. Нещо, което до момента не сме видели. А и съдейки по представянето в контролата срещу втородивизионния Емирейтс (4:0) от ОАЕ скоро може и да не го видим - те най-вероятно ще продължат да са резерви.

Най-големи похвали обра навършилият преди по-малко от месец 17 години Мартин Детелинов Петков - младокът вкара първия гол в спаринга, бе замесен в още 2 от останалите 3. Игра с желание, дори се налагаше от тъчлинията Хубчев да възпира ентусиазма му и да го "сваля на земята". Като него се очакваше да правят Мохамед и Алар.

Опитните играчи - и двамата взети с трансферни суми, макар че австриецът е под наем с опция да бъде закупен, обаче бяха леко незаинтересовани. Явно Дени не е от тези, които ще подгонят докрай съперник, ще влезе в здраво единоборство, ще се затича... Една реализирана дузпа през първото полувреме и толкова. В добавеното време той все пак напомни, че е на терена, след като вкара на полупразна врата. Феновете обаче не видяха заявка за титулярно място. Съзрял ли е такава Хубчев?

Ганаецът Мохамед продължава да бъде странна птица - бърз е, но научил ли се е да помага в дефанзивен план, за да отговори на критериите на Хубчев? Съперникът бе от такова качество, че това нямаше как да се види. Не бива да се забравя, че няколко дни по-рано последният у нас Витоша Бистрица вкара 5 гола на същия този ФК Емирейтс. И всъщност така го бе набрал в началото, че до 12-ата минута водеше с 3:0.

Мазурек тъкмо се бе хванал на хорото и бе започнал да налучква ритъма, но контузия го върна на изходна позиция. Поне видимо физически е по-добре, защото в началото имаше проблеми с килограмите. Но ще се превърне ли във футболист, който прави разликата?

За юношите каквото и да се говори - ясно е, че в първенството няма да получат толкова голям шанс. По всичко личи, че това се отнася и за Чандъров. 20-годишният халф е нает за година от втородивизионния Септември. Изявите му до момента със синята фланелка - общо 8 минути - влезе като тактическа смяна в мачовете с Царско село (2:0) и Локо Пловдив (2:0).

Най-доброто от спаринга с арабите бе фактът, че Холмар Ейолфсон изигра цял двубой, макар и срещу противник от по-ниска класа. Исландецът имаше нужда да "изчука ръждата" след продължило 10 месеца лечение на контузия на коляното. Защото едно е на тренировка, съвсем друго срещу реален противник, пък било то и в контрола. А в една ситуация се видя, че той тепърва ще влиза във форма - изпусна нападател, но пък показа, че е научен, и веднага го фаулира с цената на жълт картон, предотвратявайки голова опасност.

Янаки Димитров, "Тема Спорт"