Бившият треньор на Левски и ЦСКА Георги Василев коментира npeg "Тема Спорт" жребия за купата, който отреди още две издания на вечното дерби. Двубоите от полуфиналната фаза на надпреварата ще са на 13-14 март и на 10-11 април. Гочето е ставал шампион и с двата гранда, а последния си златен дубъл червените печелят именно с него начело през 1997 година.

"Самочувствието е на страната на ЦСКА, а и смятам, че като игрово ниво отборът от "Армията" има превъзходство. Моето мнение е, че Левски няма да бъде конкурентоспособен за титлата и по тази причина акцентът на Терена" определено ще падне върху купата. Докато ЦСКА ще се бори и на двата фронта. Още повече че отборът има аргументи за титла. Хубаво е, че разликата с Лудогорец бе съкратена и това ще поддържа голям интерес към първенството. Няма нищо лошо в конкуренцията. Лошото е, когато свикнеш с един и същи победител. Всеки иска да е винаги първи, но това е състезание все пак", отбеляза Гочето.

"Вечните дербита са мачове, които нямат нужда от реклама и можем да сме сигурни, че ще се получат много интересни сблъсъци за купата, а и в първенството. На страната на ЦСКА са самочувствието и увереността. А и на "Армията" отдавна не са печелили златен дубъл и със сигурност имат такива амбиции, предвид че им се отваря възможност за такъв. В Левски в момента повече живеят с надеждата -дали напролет ще са по-добри,ще подсилят ли отбора... Ясно е, че там се търсят нови изпълнители, но това не ти дава гаранция, че ще си по-силен. ЦСКА е с едни гърди напред. Не мисля, че на "Армията" ще допуснат регрес в играта си, даже напротив. Много търпеливо вече година и половина там се изгражда стил, има чисто игрово самочувствие и очаквам ЦСКА да продължи в този тон и напролет. Докато при Левски тепърва ще се извършва голям преход. Защото едно са надеждите, друго са реалностите. На "Герена" обаче отдавна не са печелили трофей и по тази причина са амбицирани да вземат купата", добави Василев.

"Спомням си, че при последния дубъл на ЦСКА - през 1997-а с мен като треньор, на финала за купата победихме точно Левски (3:1). Тогава имахме доста силен отбор, с дълга скамейка, който превъзхождаше всички останали", ка-за още Василев.

Гочето сподели и очакванията си за съдийството през пролетта. "Дербитата за купата и изобщо решителните битки напролет ще са истинско изпитание за всички рефери. Напрежението става огромно. Навремето правехме експерименти с чуждестранни съдии, но вече сме станали толкова мнителни, че и техните грешки ще ги приемем като тенденциозни. На мен в сблъсъка ЦСКА - Лудогорец представянето на Георги Кабаков ми хареса. Никак не му беше лесно, защото имаше десетки сложни моменти. Двубоят бе доста динамичен, с куп единоборства и стълкновения. Не ми е приятно, че го критикуват толкова остро от всички страни. Като цяло около съдийството се шумеше доста през есента. Донякъде с основание, защото имаше решения, които оставяха сериозно съмнение в своята чистота. Съдиите винаги ще са в центъра на конфликтите, това е неизбежно. Няма угаждане. Едва ли ще има рефер, който доброволно ще иска да ръководи вечните дербита за купата", добави Георги Василев.