Георги Георгиев-Джопето ще бъде наказан безкомпромисно, след като даде положителна допинг проба. Това заяви специално за България Он Ер президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов.

Още по темата

 

По-рано през деня стана ясно, че националният шампион на 60 метра е със спрени състезателни права, тъй като тестовете са показали, че е използвал забранени стимуланти.

„На 26 март бяха спрени състезателните права на Георги Георгиев, защото буквално три дни преди това получихме известие от Националната допинг лаборатория за нарушаване на допинг правилата. През годините сме казали, че сме безкомпромисни с това”, заяви Карамаринов.

”Веднага спряхме състезателните права. Оттук нататък следва процедурата състезателят да се яви, вече  може и да се е явил, пред медицинската комисия към Антидопинговия център”.

”Там трябва да бъде изслушан, след това да се обяви наказанието му, или ако не намерят вина, неговото оневиняване. Ако не бъде предложена санкция за Георгиев, ще бъде наказан с цялата строгост на правилника. Това е”, добави шефът на леката атлетика у нас.

Попитан дали втората проба на Джопето ще бъде отваряна, той отговори: ”Зависи изцяло от състезателя и неговото желание”.

”Как се е стигнало може да каже само Георгиев, никой друг, защото той е уличеният, а ние следваме правилници. При това безкомпромисно, защото в борбата с допинга не могат да се правят импровизации”.

”Неговите правила са защитени. Трябва да се яви пред комисия, да се защити, ако може. Дай Боже да успее. Но ако е провинен, както казах няколко пъти – ще бъде наказан безкомпромисно”, завърши Карамаринов.