Левски направи чудовищна издънка в 23-ия кръг на "А" група, след като не успя да победи Монтана насред стадион "Георги Аспарухов".

Срещата в столицата завърши без голове, с което "сините" вече изостават на 10 точки от лидера Лудогорец и титлата се превърна в абсолютен мираж. Възпитаниците на Емил Велев-Кокала пък взеха ценна точка в борбата с 8-та позиция с Пирин и вече имат 15, докато "орлетата" са с 16.

Левски създаде няколко добри положения за гол, но вратарят на гостите Христо Иванов беше безупречен и спаси всичко възможно. Дебютиралият Бабатунде Адениджи-Тигъра, който при всяко докосване на топката беше аплодиран от феновете, също не успя да помогне за предотвратяването на резила.

От своя страна Монтана поизравни играта след почивката и също имаше добри положения за гол, но не успя да ги оползотвори.


В началните минути Левски започна по-агресивно и наложи натиск, но не можеше да създаде интересно положение пред вратата на Христо Иванов. Домакините организираха първата си по-опасна атака в 11-ата минута, когато Венцислав Христов получи на ъгъла на вратарското поле, но не успя да засече от воле, след което Иванов улови топката.

След 20 минути игра Левски беше на косъм от гола. Тогава Сашо Александров с чудесен пас от центъра разсече защитата на Монтана и изведе Божидар Краев сам срещу Иванов. В решаващия момент обаче Христовор Хубчев изби топката от краката на 18-годишния футболист в корнер, след който не последва нищо интересно.

В следващите минути Левски усили натиска си и малко преди да изтече половин час игра Франсис Нар беше намерен точно пред вратата и засече от воле, но Иванов отново беше на мястото си. Секунди по-късно Сашо Александров центрира отдясно на първа греда, където Мигел Бедоя засече с глава, но не намери целта.

Минута преди края на първото полувреме Монтана създаде първото си опасно положение. Иван Стоянов направи двойно подаване с Иван Коконов в наказателното поле, след което си нагласи топката и стреля по земя от точката за дузпата, но право в ръцете на Боян Йоргачевич.

Второто полувреме изненадващо започна с нов шанс за гол за гостите, след като Георги Пашов стреля мощно от дистанция, но сантиметри не му достигнаха да намери целта. В 65-ата минута Джереми До Ноойер можеше да изведе Левски напред. При изпълнение на корнер се получи меле в наказателното поле и халфът засече от воле, но шутът му беше слаб и Иванов спаси.

В ответната атака се наложи и на Йоргачевич да се намесва сигурно, след като резервата Сергей Георгиев излезе на чиста позиция и отправи истински снаряд, но вратарят на Левски изби. В 70-ата минута Стойчо Стоев хвърли всичко в атака, изваждайки от игра опорния халф Де Ноойер за сметка на нигерийския нападател Бабатунде Адениджи, който дебютира за домакините.

Малко по-късно Коконов засече от движение, но ударът мина на сантиметри от дясната греда на Йоргачевич. 10 минути преди края Сашо Александров засече с глава центриране от корнер право в ръцете на Иванов. В ответната атака Монтана спечели фаул фронтално срещу вратата, който беше изпълнен от Здравко Лазаров, но и той не намери целта.

В 83-ата минута Адениджи се освободи добре и шутира по земя, топката обаче премина покрай дясната греда. В 90-ата минута Левски изпусна златен шанс да поведе, след като Прохазка беше намерен непокрит на 2 от вратата и стреля в близкия ъгъл, но за пореден път Иванов се беше пласирал отлично и спаси, с което донесе точката за Монтана.

Левски – Монтана 0:0

Голмайстори: няма

Левски: 29.Боян Йоргачевич, 25.Сашо Александров, 5.Александър Александров, 2.Сърджан Лукин, 14.Мики Орачев (78-Ст. Иванов), 15.Роман Прохазка, 8.Джереми Де Нойер, 7.Франсис Нар (59-Р. Цонев), 12.Божидар Краев, 10.Мигел Бедоя, 91.Венцислав Христов
Резерви: 24.Александър Любенов, 30.Максимилиан Карнер, 33.Галин Ташев, 88.Георги Янев, 21.Радослав Цонев, 99.Станислав Иванов, 17.Бабатунде Адениджи
Треньор: Стойчо Стоев

Монтана: 1.Христо Иванов, 15.Георги Ангелов, 26.Йордан Тодоров, 5.Асен Георгиев, 6.Христофор Хубчев (51-Георгиев), 17.Георги Пашов, 24.Оливие Боне, 25.Станислав Генчев, 7.Иван Коконов (90-Мичев), 10.Иван Стоянов (70-Лазаров), 20.Петър Атанасов
Резерви: 33.Ивайло Василев, 3.Иван Михов, 13.Раиф Мурадов, 19.Цветан Варсанов, 16.Владимир Мичев, 77.Здравко Лазаров, 22.Сергей Георгиев
Треньор: Емил Велев

Стадион: "Георги Аспарухов", София
Съдия: Ангел Баялцалиев
Жълти картони: Краев, Цонев (Левски); Иванов, Коконов (Монтана)

<iframe width="560" height="315" src="http://vbox7.com/emb/external.php?vid=f28fc43980" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>