Треньорът на Левски Делио Роси не изпадна в еуфория след победата с 3:0 на сините над австрийския Волфсбергер във втората контрола от лагера в Малта. По същия начин, спокойно и премерено, италианският специалист реагира и при поражението с 0:3 от малтийския Хибърниънс.

"Това са контролни срещи, за нас това са тренировки. Както предишния мач, така и днес. Просто вървим напред, резултатът няма стойност и днес, и предишния мач".

"Преди всичко съм много доволен от това, че президентът Спас Русев дойде да ни види. Той се интересува и следва отбора. Президентът знае, че са ни необходими някои футболисти на някои постове. Той го знае, това не е разговор от сега. Работи се по въпроса. Няма нищо сигурно, но може да се намери нещо".

След това той беше попитан как оценява играта на Обертан и Жуниор Мапуку като крила.

"Опитваме алтернативи на това, което сме играли досега. Има още доста неща, които има да подобряваме. За да отговоря до край за позициите на футболистите, ще кажа, че Мапуку не е централен нападател. За мене би бил по-полезен, ако играе на крилото. Защото там може да покаже по-добре своята бързина. Сега ни предстоят три дни почивка, но не за всички. Много футболисти ще останат тука с мене и ще тренират. Сега започва втората част от подготовката. Ние ще пордължим да работим за подобряването на физическите показатели, но също така ще се вложим и в техническите, и в тактическите детайли.

Роси заяви, че очаква добра реакция у отбора след днешния успех.

"Всички, които работят, искат да постигнат добри резултати. За мене независимо от крайния изход, тук работихме добре. След днес си мисля, че ще работим още по-добре. Имайте предвид, че футболистите на Левски не са свикнали на такова натоварване. И бяха наистина ядосани след 0:3, но е много трудно да играеш когато главата иска едно, а краката не следват мисълта.