Италианецът Делио Роси със сигурност ще остане треньор на Левски и през следващия сезон. Това гарантира изпълнителният директор на "сините" Красимир Иванов.

В последно време 26-кратният шампион на България не играе добре, загуби последните си два мача в Първа лига – 1:2 от Берое на "Герена" и 0:1 от големия съперник ЦСКА, а преди това направи 1:1 с Етър Велико Търново, отново в София.

Въпреки това Левски за пореден път гласува пълно доверие на Делио Роси. "Клубът стои твърдо зад треньора и футболистите. Вярваме, че пътят, по който сме поели, е правилният. За съжаление, трудно постигаме резултатите, но ние сме наясно, че сме направили правилната стъпка и няма да оттегляме подкрепата си към треньора и футболистите", заяви Иванов пред "Канал 3".

"За нас позицията е принципна. Наясно сме, че имаме дълъг път, вече изживяхме някои от промените. Надявам се, че в този месец и половина ще покажем, че качеството ни ще се материализра в отборна игра и отборен дух, каквото искат да виждат феновете ни. Какво ще се случи след няколко месеца, трудно е да се прогнозира", добави той, след което коментира предстоящите 1/2-финални битки с ЦСКА за Купата на България.

Първото дерби ще се играе на 11 април, като "червените" са символичен домакин, а реваншът е насрочен за 25 април. "Очевидно, че мачовете за Купата са важни и фокусът ни е мач за мач. Надявам се резултатите да са в наша полза", добави Иванов.