Треньорът на Левски Делио Роси предвижда стартов състав без българи сред полевите играчи за утрешния първи полуфинал от турнира за купата на България срещу ЦСКА.

С изключение на вратаря Божидар Митрeв италианският спец възнамерява да заложи изцяло на чужденци в титулярните 11.

Решението на Роси е изненадващо, тъй като българските играчи най-добре разбират значението на мача с ЦСКА, а в същото време чужденците, с малки изключения, с нищо не показват, че заслужават повече доверието на треньора.

Юношите на "сините" Васил Панайотов и Антонио Вутов, които започнаха срещу Ботев (Пловдив) в последния кръг от шампионата, ще бъдат оставени на резервната скамейка, а левият бранител Иван Горанов е наказан.

От другите българи Станислав Костов има шансове да бъде титуляр срещу ЦСКА, макар че на този етап Роси планира в стартовия състав да излезе Серджиу Буш, който "се отличи" с невероятен пропуск от 3-4 метра при загубата от Ботев с 0:1 в Първа лига миналия петък.

В защита италианецът ще разчита на Милош Цветкович, Холмар Ейолфсон, Давид Яблонски и Афонсо Фигейредо, в средата на терена той предвижда да играят Хали Тиам, Роман Прохазка и Жорди Гомес, по крилата - Габриел Обертан и Паулиньо. Единствено за централния нападател Роси все още не е решил твърдо, като ще избира между Буш и Костов.

В същото време старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев разчиташе на по петима българи в титулярния състав за двата мача срещу Левски през сезона досега, в които "армейците" записаха победа и равенство в тях. 

За утрешната среща Белчев пак ще заложи на поне петима българи - Александър Георгиев, Александър Дюлгеров, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски и Кристиан Малинов, както и на Кирил Десподов, ако той се възстанови от контузия.