Защитникът на Левски Иван Горанов е попаднал в полезрението на Ференцва­рош. Изявите на бранителя бяха наблюдавани на живо от треньора на унгарския гранд Томас Дол, който е останал доволен от видяното, разбра "Тема Спорт". Герма­нецът бе на трибуните на националния стадион на по­следното дерби с ЦСКА, ко­ето се игра на 15 май и бе спечелено от червените с 3:2.

Ференцварош е втори в местното първенство и во­ди битка за титлата с Видеотон. Тимът изостава с 3 точки два кръга преди края на шампионата. Унгарците искат да привлекат класен ляв бек за следващия сезон, за­щото предстои да трансферират титуляра си на този пост - бразилеца Маркос Педроса.

Очаква се в близките дни ференцварош да отправи оферта за правата на Гора­нов. От Левски обаче ще ис­кат около милион лева, за да се разделят с най-прогресиращия си футболист през про­летта. Юношата на сините се пребори за титулярно мя­сто с португалеца Афонсо Фигейредо, който бе под наем от френския Рен. Затова и на "Герена" се отказаха от чужденеца и го освободиха дори преди края на сезона. 

Иван Горанов дойде на "Герена" през юни 2017-а, след като преди това разтрогна договора си с Локомотив Пловдив. Той се обвърза с родния си клуб за три години. В момен­та левият бек е един от най-нископлатените играчи на сините. Затова и ако не бъде продаден, то възнагражде­нието му ще бъде увеличено. През кампанията Горанов бе на терена в 35 срещи във всички турнири. Той вкара един гол - в пролетното шампионатно дерби с ЦСКА, което завърши 2:2.