Левски победи Берое Стара Загора с 1:0 в двубой от 7-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Георги Аспарухов".

Футболистите на треньора Славиша Стоянович отново показаха желание за триумф още от първата минута и заслужено стигнаха до него, благодарение на Антони Белмонт, който отбеляза единственото попадение в мача. Това е и първи гол за французина в професионалната му кариера.

Така Левски дръпна на върха в класирането с актив от 19 точки, с 3 повече от отбора ЦСКА, който по-рано тази вечер завърши наравно с Ботев Пловдив. Берое пък e трети с 12 пункта. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/owgI43Wd11k" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна с натиск на домакините, които от първите секунди започнаха да търсят гола. Не бе изминала и една минута, когато Хали Тиам опита късмета си с шут извън пеналтерията. Малко след това пък пробив на Жерсон Кабрал не завърши с точен пас към някой от неговите съотборници в наказателното поле.

Вратарят на Берое Душан Перниш трябваше да показва класа в 10-ата минута, когато трябваше да внимава при изстрели на "сини" футболисти. Първият бе дело на Кабрал, който след рикошет главата на Сержиу Буш излезе в аут. След това стреля и Антони Белмонт, но право в ръцете на стража.

В 18-ата минута Давиде Мариани намери с чудесен пас в наказателното поле Кабрал, който обаче от въздуха засече изключително неточно и топката мина високо над напречната греда.

В 22-ата минута старозагорци отговориха на атаките на домакините. Борислав Цонев направи хубав пробив отляво и шутира по диагонал към вратата. Мартин Полачек обаче бе на мястото и изби. При последвалия корнер Ерол Алкан стреля с глава, но топката срещна дясната греда.

В 28-ата минута се стигна до нова тупалка по адрес на вратата на Перниш. Топовен изстрел на Мариани извън наказателното поле профуча малко над напречната греда.

В 33-ата минута Сержиу Буш опропасти прекрасна атака на "сините" в 33-ата минута. Габриел Обертан подаде на непокрития до него румънец. Нападателят обаче се засуети, загуби равновесие и се строполи на земята по нелеп начин.

В 41-ата минута зловеща грешка на Полачек можеше да доведе до гол за Берое. Вратарят изчака топката на линията на пеналтерията с мисълда да я хване. Рубен Бригидо го изпревари и нанесе удар, който обаче се оказа неточен. Така първото полувреме приключи без попадения.

През втората част логичното се случи. В 50-ата минута се разви прекрасна атака, в която главни герои бяха Буш, Кабрал и Цветкович. Последният демонстрира добър поглед върху играта, връщайки назад за връхлитащия Антони Белмонт. Французинът шутира по земя без подготовка и макар Перниш да докосна кълбото, то опъна мрежата.

В 60-ата минута центрирана топка отиваше към главата на Мартин Камбуров, но в решителния момент вратарят Полачек протегна дългите си ръце и улови.
Минута по-късно поредна грешка на Буш разочарова феновете на "Герена". Румънецът напредна добре и нахлу в наказателното поле. Необезпокояван, нападателят трябваше само да подаде точно към свой съотборник. Това обаче не се случи.

В 68-ата минута Борислав Цонев се възползва от свободното пространство пред себе си и отправи прекрасен изстрел към вратата. Топката обаче мина встрани от дясната греда.

В 79-ата минута Полачек се реваншира за грешката си в края на първотопо полувреме със страхотно спасяване. Вратарят отрази прекрасен диагонален удар на Рубен Бригидо. Секунди след това стражът отново стресна феновете на "Герена" с рисковано изчистване на топката.

В последните минути на двубоя опасностите се редуваха пред двете врати, но така и не се стигна до нови попадения.

Левски - Берое 1:0

Голмайстор: Антони Белмонт (50)

Левски: Полачек, Цветкович, Ейолфсон, Белаид, Горанов, Тиам, Белмонт, Мариани (Яблонски 90+1'), Обертан, Кабрал (Паулиньо 72'), Буш (Костов 82')
Треньор: Славиша Стоянович

Берое: Перниш, Бандаловски, Хаджиев, Алкан (Леони 85'), Василев, Райнов, Цветков (Мартинс 69'), Вандерсон (Меска 56'), Бригидо, Цонев, Камбуров
Треньор: Александър Томаш

София, стадион "Георги Аспарухов"
Съдия: Николай Йорданов

Жълти картони: Белаид, Тиам (Левски); Хаджиев, Бандаловски, Алкан, Мартинс (Берое)