Крилото на Левски Паулиньо говори за живота си в България и за готовността да бъде използван дори като централен нападател от новия треньор Славиша Стоянович.

"Вече се чувствам добре. Подобрявам се с тренировките. След последната контрола се чувствах вече и по-добре физически. Не знам дали съм готов за пълни 90 минути, но мисля, че се подобри състоянието ми и вече съм напълно готов за игра", сподели звездата пред Дарик радио.

"Конкуренцията е много добре както за треньора, така и за нас футболистите. Много е хубаво да има качество в твоя отбор, защото това вдига и твоето равнище. Ние трябва да помагаме на Левски да печели своите мачове. Не е важно дали играе Кабрал, дали играе Обертан, дали аз. Ние може да играем и заедно на терена."

"Аз съм играл много пъти и като централен нападател в моята кариера. Мога да играя по-напред, мога да играя и на двата фланга, а и зад нападателя. Мога да играя на всичките офанзивни позиции и нямам никакъв проблем с това."

"Мисля, че голямата разлика този сезон е в мотивацията. Сега тренираме по-мотивирано. Мисленето на футболистите се промени. Интензивността на тренировките се промени също. Ние тренираме по-интензивно и играем по-интензивно."

"Новият треньор дойде и това мотивира някои от футболистите, които не бяха така през миналата година. Не е вината във футболистите и предишния ни треньор. Просто новият треньор вкара огромна мотивация в целия клуб."

"Ние сме лидери, но знаем, че пътят който ни чака е много дълъг. Не трябва да мислим много напред във времето, а мач по мач. Сега идва мачът с Локомотив Пловдив, а после наред е следващата ни среща. Ако мислим за края на шампионата няма да е добре. Всеки мач трябва да ни е като финал и ще постигнем целите си."

"Лудогорец и ЦСКА са много добри отбори, но както казах - мислим мач за мач. Срещите с тези отбори са напред във времето. Ще мислим за тях, когато трябва. Така трябва да бъде, за да изпълним целите си."

"И друг път се казвал, че съм много радостен да живея тук. Съпругата ми също е тук и е доволна, а и нашата дъщеря се роди тук в България. Ние много харесваме София и България. Българският народ ни допада много. Хората ни приемат много добре. Всички хора са много мили. Много ми харесва да живея тук."

"В България е много добре. За осем месеца тук не видях нито веднъж насилие по улиците. Няма ги тези неща от улицата, които се случват в Бразилия за съжаление. Няма нападения, каквито се случват там. Иначе Бразилия е една много красива страна, но има много насилие. Тук си много сигурен на улицата. Това е много важно за мен, защото съпругата ми и дъщеря ми са добре и аз съм спокоен", добави кариоката.