Лидерът в родния елит Левски логично попадна в класация на евроиздънките в квалификациите на двата клубни турнира за сезон 2018/2019. Тя е изготвена от авторитетното руско издание sports.ru. “Сините” намират място в нея благодарение на грандиозния си провал с отпадането от носителя на купата на Лихтенщайн Вадуц още в I предварителен кръг за влизане в групите на Лига Европа.

В национален мащаб скромният тим от княжеството лепна на Левски поредното срамно европетно, но в международен план то се нарежда на 6-о място в подреждането на sports.ru.  Изданието описва събитията от двата мача. В първия Вадуц би 1:0, а “сините” спечелиха домакинството си на “Герена” с недостатъчното 3:2.

Интересен е изборът на sports.ru за номер 1 в класацията, пише "24 часа". Той е за отпадането на Аталанта от Копенхаген, който преди това се справи с ЦСКА. Подчертава се, че датският тим не е слаб, но пък нивото на футбола в Италия е много по-високо и затова случилото се определя като изненада. В подреждането два пъти е намесен Дюделанж на бившия младежки национал Едисон Йорданов. Тимът от Люксембург отстрани шампионите на Полша и Румъния Легия и Клуж. Тези сблъсъци заемат 7-о и 3-о място.