Собственикът на Левски Спас Русев привлича Павел Колев от БФС. Бизнесменът е убедил заместник изпълнителния директор на футболната ни централа да поеме цялата власт на "Герена", твърдят колегите от Спортал.

Може би най-важният човек в екипа на Борислав Михайлов пристига при "сините" на позицията на Красимир Иванов, който се появи ненадейно в родния футбол преди малко повече от две години. Той първо бе назначен за финансов директор през 2016 година, а малко по-късно стана изпълнителен директор в тандем с Диана Иванова, която беше уволнена през 2017 година, и Иванов пое диригентската палка на "Герена".

Босът на Левски обаче иска Колев, който натрупа огромен опит през годините, да ръководи клуба от Нова година. Бившият журналист е наясно с всичките новости и промени във футбола през последните години, има много сериозни контакти в УЕФА, говори перфектно няколко езика, а през тази година беше дипломиран в Швейцария по Образователната програма на УЕФА - MESGO.

През 2012 година Колев бе и сред първите, получили Сертификата по футболен мениджмънт на УЕФА. Освен това от миналата година Павел Колев е постоянен член на Комисията по статута и трансферите на футболисти и агенти към УЕФА.

Павел Колев със сигурност ще остане на работа в родната ни централа до края на 2018 година, като ще пристигне на "Герена" от първи януари 2019 година.

Спас Русев иска от 43-годишния заместник изпълнителен директор в БФС да стабилизира Левски, "сините" да имат ясно изградена стратегия, каквато липсва от десетилетие, и тя да бъде следвана. Школата да бъде развита и да работи още по-добре с първия тим, а най-важното е до няколко години клубът да се издържа и да не е на загуба.