Левски се върна на победния път в Първа лига след две поредни загуби, разбивайки с 3:0 Дунав Русе в София.

В герой за "сините" се превърна Жерсон Кабрал, който вкара два гола на "Герена". Третият беше дело на Станислав Костов, с което националът поведе в реализаторската листа в първенството с 14 попадения.

С успеха Левски събра 37 точки и изостава с 4 пункта от лидера Лудогорец, който утре е домакин на Витоша Бистрица. "Драконите" остават на 12-та позиция 14 т. 


"Сините" бяха водени от помощника на наказания Славиша Стоянович – Небойша Милошевич. Той направи три промени от изненадващата загуба с 1:3 от Ботев Враца. Санкционираните Милош Цветокович и Хали Тиам бяха сменени съответно от Ивайло Найденов и Антъни Белмонт. Аймен Белаид седна на пейката, а Жерсон Кабрал беше титуляр.

Людмил Киров направи две промени от 0:2 от ЦСКА. Вратарят Филип Филипов отново застана под рамката в мач срещу Левски, заменяйки Станислав Антонов. Исмаил Иса зае мястото на върха на атаката на Ахмед Ахмедов, който от началото на сезона има 7 гола в Първа лига.

Левски започна срещата спокойно и изненадващо първото опасно положение беше за Дунав. Божидар Васев центрира към Христо Попадийн, но в последния момент Иван Горанов се намеси и изчисти.

 В 21-ата минута "сините" поведоха. Жерсон Кабрал получи топката вдясно, навлезе към центъра и със силен удар с левия крак се разписа за 5 пъти път през сезона в първенството! Вина за гола носи и Филип Димитров, който не се беше пласирал добре. После удар на Станислав Костов излезе в аут.

В 28-ата минута Левски стигна до втори гол. Попадийн спъна с двата крака Габриел Обертан в наказателното поле и главният съдия Драгомир Драганов без да се замисля отсъди дузпа. Зад топката застана Кабрал, който прати вратаря в другия ъгъл и покачи резултата в полза на 26-кратния шампион на България!

По-късно Божидар Васев се опита да изненада Божидар Митрев. Той насочи топката от фланга точно под горната греда, но вратарят внимаваше и изби. В 38-ата минута Костов покачи на 3:0 и излезе еднолично начело в голмайсторската листа с 14 попадения. Националът беше точен след отлично подаване на Обертан успоредно на голлинията.

След почивката Кабрал можеше да вкара първия си хеттрик за Левски, но Димитров спаси удара му. В 77-ата минута Давиде Мариони пробва да прехвърли вратаря, но неуспешно. До края не падна нов гол и Левски спечели с 3:0. 

Левски - Дунав 3:0

Голмайстори: 2:0 Кабрал (21, 28-д), 3:0 Костов (38)

Левски: Божидар Митрев, Ивайло Найденов, Давид Яблонски, Нуно Рейш, Иван Горанов, Давиде Мариани, Антъни Белмонт, Жерсон Кабрал (70-Юруков), Габриел Обертан (84-Ст. Иванов), Паулиньо, Станислав Костов (86-Ривалдиньо)

Дунав: Филип Димитров, Божидар Васев, Петър Патев, Мартин Ковачев, Георги Динков, Христо Попадийн (63-Б. Костадинов), Красимир Станоев, Борислав Балджийски (64-Ахмедов), Иван Коконов, Светослав Ковачев, Исмаил Иса 

София, ст.: "Георги Аспарухов"
Съдия: Драгомир Драганов
Жълти картони: Яблонски (Левски); Ковачев (Дунав)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=f964f7d672" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>