Левски стигна до трудна победа над  Етър с 2:1 в двубой от 19-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Георги Аспарухов"

Футболистите на треньора Славиша Стоянович стигнаха до обрат в мача, след като "виолетовите" поведоха още в 7-ата минута, благодарение на Велко Батрович. Голове на Станислав Костов и Сержиу Буш обаче донесоха успеха за 26-кратните шампиони на България. Така "сините" записаха и юбилейна победа на "Герена" - номер 500 от общо 600 мача в историята на родното първенство.

В края на срещата Левски бе на косъм да получи дежавю от двубоя през седмицата срещу Септември, когато Мирослав Будинов донесе равенството за столичани в добавеното време. Голът на Иван Петков обаче не беше зачетен, заради нарушение в атака. Решението на съдията Никола Попов бе доста спорно.

"Сините" се изкачиха до второто място в класирането с актив от 41 точки, с 2 повече от третия ЦСКА, който утре гостува на Верея. Отборът на Етър пък е 7-и с 28 пункта. 

Двубоят започна много динамично за двата отбора, като гостите създадоха първото интересно положение в 3-ата минута. Центриране отдясно намери Велко Батрович, който по подобие на случилото се със Септември, опита да шокира "сините" със странична ножица. Изпълнението му обаче бе далеч по-слабо от това на Мирослав Будинов и черногорецът размина с топката.

Минута по-късно домакините отговориха подобаващо. Хали Тиам се озова непокрит на далечна греда при корнер, но ударът му с глава попадна в обсега на Христо Иванов. 

В 7-ата минута гостите поведоха в резултата. Велко Батрович беше изпуснат от Милош Цветкович по детински начин. Чрногорецът прати топката с глава във вратата на Мартин Полачек след центриране на Даниел Младенов.

В 20-ата минута "сините" успяха да изравнят. Жерсон Кабрал изведе Станислав Костов зад защитата на Етър. Нападателят преодоля Христо Иванов и от малък ъгъл чукна топката, която се опрете в краката на Иван Скерлев и мина зад голлинията.

В 30-ата минута голмайсторът Батрович отново създаде проблеми на домакините. Футболистът преодоля като на шега Цветкович и младия Илия Юруков, а после се справи и с Хали Тиам. Черногорецът си освободи пространство и шутира по диагонала, но неточно.

Пет минути по-късно стигна до централния нападател на "болярите" Флорент Боджадж. Бившият играч на Хъдърсфийлд реши да завършва технично, но ударът с пета не му се получи. Така първото полувреме завърши без повече голове.

По-традиция, Левски заигра по-добре през втората част и в 47-ата минута създаде проблеми на защитата на "виолетовите". Далечно подаване към Кабрал подведе Димо Атанасов, който реши да върне с глава към своя вратар, но прекалено леко. Това бе като извеждащ пас за холандеца, който все пак беше изпреварен от вратаря Христо Иванов.

В 54-ата минута домакините стигнаха до обрат. Кабрал изведе Серджиу Буш, който остана сам срещу Христо Иванов. Нападателят преодоля стража на "виолетовите" и хладнокръвно отбеляза своя дебютен гол за тази кампания в Първа лига.

Четири минути по-късно Батрович центрира опасно в наказателното поле на "сините", там обаче Боджадж не успя да нанесе удар с глава.

В 76-ата минута Костов и Буш направиха хубаво двойно подаване. Атаката обаче завърши с анемичен удар по земя на румънеца, който бе лесна задача за Иванов.

В следващите минути двата отбора продължиха да се надиграват, търсейки път към врататите на Полачек и Иванов.

В добавеното време на двубоя Левски бе на косъм да получи дежавю от двубоя през седмицата срещу Септември, когато Мирослав Будинов донесе равенството за столичани в добавеното време. Голът на Иван Петков обаче не беше зачетен, заради нарушение в атака.

Левски - Етър 2:1

Голмайстори: Велко Батрович (7'), Станислав Костов (20'), Сержиу Буш (54')

Левски: Полачек, Цветкович, Тиам, Рейш, Горанов, Юруков, Мариани, Кабрал (Димитров 89'), Обертан, Буш, Костов (Найденов 80')
Треньор: Славиша Стоянович

Етър: Иванов, Василев,Гълъбов, Скерлев,  Атанасов, Руменов, Колев, Ив. Стоянов (К. Стоянов 76'), Батрович (Петков 85'), Младенов (Варела 63'), Боджадж
Треньор: Красимир Балъков

София, стадион "Георги Аспарухов"
Съдия: Никола Попов