Васил Божков официално става собственик на Левски. Новината бе съобщена от пресслужбата на "Нове холдинг".

Както е известно, Gol.bg първи обяви още на 12 ноември 2018 година, че бизнесменът сменя Спас Русев като собственик на 26-кратния шампион на България.

Тогава единствено нашата медия разкри какво ще се случи със "сините" от "Герена", а днес всичко това бе официално потвърдено лично от Васил Божков и "Нове холдинг".

Ето какво се казва в прессъобщението до медиите:

Уважаеми спортни привърженици и медии, 

Във връзка с повишения обществен интерес и въпросите, свързани с промяната в управлението на ПФК „Левски“, Ви информираме за следното:

Г-н Васил Божков и компаниите, свързани с него повече от четвърт век подкрепят и работят в посока развитието на българския спорт и в частност българския футбол. 

„Левски“ е безспорно най-популярният и разпознаваем бранд в родния футбол и като такъв предоставя потенциална възможност за успешно бизнес партньортво.  

Това е причината групата компании, в които г-н Божков има участие, да се включат в необходимото оздравяване, управлението, финансирането и дългосрочното развитие на клуба. Партньорството ще продължи, докато съществуват възможности за растеж и бизнес интересите на двете страни съвпадат.

Пресцентър 
„НОВЕ АД Холдинг“         
13. 02. 2019 г.София