Левски победи безпроблемно с 2:0 Витоша Бистрица в двубой от 22-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Васил Левски".

"Сините" доминираха през цялото време на срещата и заслужено дръпнаха с два гола през първото полувреме, благодарение на Паулиньо (22') и Станислав Костов (42'). През втората част 26-кратните шампиони продължиха да контролират случващото се на терена и не позволиха на бистричани да предприемат каквито и да било алтернативни действия.

Така Левски записа първа победа под ръководството на Георги Дерменджиев. Тимът продължава да е на третото място с актив от 45 точки, с 3 по-малко от ЦСКА.

Двубоят започна сравнително равностойно. Стефан Христов стигна до топката отляво и центрира опасно в наказателното поле за Петко Цанков, който обаче не успя да стигне до кълбото.

Три минути по-късно Давиде Мариани свали топката за Станислав Костов, който опита да изненада Християн Василев с мощна тупалка от воле от далечна дистанция, но неуспешно.

В 22-ата минута Левски поведе в резултата. Мариани изведе по прекрасен начин Паулиньо дълбоко в наказателното поле. Бразилецът остана очи в очи с Василев и хладнокръвно прати топката във вратата.

В 27-ата минута грешка на Нуно Рейш позволи на Витоша за организира добра атака. Мартин Райнов бе принуден да извърши нарушение, за да спре устрема на домакините. Михаил Лазаров изпълни добре прекия свободен удар, но Николай Михайлов отрази изстрела му.

Две минути по-късно Паулиньо получи топката в наказателното поле и опита да преодолее Християн Василев, но вратарят на Витоша демонстрира усет за позициониране и изби в корнер.

В 42-ата минута "сините" се възползваха от нова грешка на домакините. Този път Паулиньо изведе Станислав Костов, който успя да преодолее Василев и от малък ъгъл прати топката във вратата - 0:2. При този резултат завърши и първото полувреме.

През втората част домакините излязоха с надеждата да се върнат в мача и бяха близо до гола в 47-ата минута. Петко Цанков преодоля с лекота Иван Горанов, а после и Нуно Рейш и пусна центриране в опасна близост до вратата на Михайлов, но никой не успя да засече острото му подаване.

В 53-ата минута Мартин Райнов опита късмета си с шут от доста респектиращо разстояние. Ударът по земя на халфа обаче бе прекалено слаб и по никакъв начин не затрудни Василев.

В 58-ата минута Паулиньо напредна опасно и успя да отправи изтрел от границата на наказателното поле. Топката рикошира коварно в крака на Михаил Милчев, но Василев внимаваше и улови.

В ответната атака Румен Гьонов пробва атрактивно изпълнение след центриране на Георги Азмин, но ударът му със странична ножица бе неточен и топката мина встрани от вратата.

В 69-ата минута Станислав Костов центрира остро във вратарското поле, където Василев отклони топката в последния момент, преди тя да стигне до дебнещия Валери Божинов.

В 78-ата минута Християн Василев блесна с ново добро спасяване. Вратарят на Витоша отрази силен удар на Райнов след центриране от корнер.

В 86-ата минута Валери Божинов направи нелеп опит за задна ножица. Футболистът все пак успя да намери добре топката, но я прати в обсега на Василев.

Витоша Бистрица - Левски 0:2

Голмайстори: Паулиньо (22'), Станислав Костов (42')

Витоша: Василев, Гьонов (Вълчанов 63'), Цанков, Милчев, Купенов, Попев, Садула, Азмин, Котев, Лазаров, Христов
Треньор: Росен Кирилов

Левски: Михайлов, Цветкович, Рейш, Яблонски, Горанов, Тиам (Белмонт 86'), Райнов, Мариани (Божинов 68'), Паулиньо, Кабрал, Костов (Буш 77')
Треньор: Георги Дерменджиев

София, стадион "Васил Левски"
Съдия: Петър Костадинов
Жълти картони: Милчев (Витоша); Цветкович (Левски)