Целта пред Левски за новия сезон ще бъде титлата. Това обяви изпълнителният директор на клуба Павел Колев.

Той все пак подчерта, че основните задачи са оздравяването на "сините", развиването на школата и подобряването на базата. Но това няма да стане за сметка на първия отбор. 

"Идването на Васил Божков и ангажирането му с Левски подсказва, че нещата ще се променят положително. Компаниите на г-н Божков от гледна точка на бизнес законите са перфектни и са показали, че са ефективни. Целта е да направим това и в Левски. Разбира се има футболни специфики, които отличават футболният бизнес от бизнеса въобще, но принципите са едни и същи", заяви Колев пред Блиц.

Още на 12 ноември 2018 г. Gol. пръв обяви, че Васил Божков поема властта на "Герена", а новината стана факт в началото на тази година. "До края на този сезон и докато има теоретични шансове Левски ще се бори да стане първи. Следващият сезон ще започнем с идеята да се борим за титлата. Със сигурност.  Но искам да подчертая, че целите, които градим са на здрава основа, а за клуб като Левски да не се бори за титлата би било несериозно.  Аз съм сигурен, че през следващия сезон Левски ще стои много по-добре не само на терена, но и извън него и ще има всички аргументи да оспорва титлата на другите отбори в България", добави Колев.

Но голямата задача в Левски е друга. "Въпросът е стратегически – дали си заслужава Левски да инвестира голям бюджет за селекция и заплати или е по-добре да е по-консервативен, да изплати натрупаните задължения и в същото време да инвестира в инфраструктурата, която е в плачевно състояние. Имам предвид стадион "Георги Аспарухов" и целия тренировъчен комплекс, който се нуждае от много подобрения, защото обстановката в него не отговаря на това, което клуб като Левски би искал да има.  На второ място, според мен трябва да се увеличи бюджетът на школата - това е моето верую, защото в момента Левски харчи максимум 6-7% от бюджета си за Детско-юношеската школа. Парите за ДЮШ трябва да се вдигнат, ако искаме да имаме сериозен резултат и да започнем да произвеждаме качествени футболисти, които ако не заиграят при нас, то в други клубове и по този начин да ни носят приходи под формата на солидарни плащания и тренировъчни компенсации. Парите за школата трябва да се увеличат поне с 15%. Смятам, че това е верният път", добави Колев.