Бившият треньор на Левски Станимир Стоилов говори пред vesti.kz за преминаването на Еркебулан Сейдахмет на "Герена", както и за шансовете на "сините" да спечелят нещо през този сезон. 

"Мисля, че решението на Еркебулан да премине в Левски е добро. Липсваше му игрова практика в УФА. Директорът и треньорът на Левски ми звъняха и ме питаха за него преди да го вземат. Казах им мнението си. Мисля, че знаете какво е, след като му се доверих в националния отбор, когато беше на 18 години. Има добро бъдеще". 

"Казах му, че времето в УФА само си минава и той трябва да вземе решение, защото няма да е вечно млад. Мисля, че намери добро място за развитие. Понрави се в първия си мач като титуляр. Знам, че бе готов само на 60-70% от максималните си възможности". 

"Необходимо е още да работи. За съжаление получи лека травма. Надявам се, че ще се докаже в Левски. Това ще е добра реклама и за казахстанския футбол. Главното е да е здрав. Ако е такъв, до месец-два ще е в оптимална форма".

"В момента периодът в Левски е сложен. Смени се собственикът, прави се нов отбор. Ако всичко е наред, той ще може да помогне на тима. За него е важно да тренира, играе и показва силен футбол. ЦСКА загуби точки от Левски и сега Лудогорец е абсолютен фаворит за титлата. Левски няма шансове. Ще бъде трети. Борбата за титлата ще е между ЦСКА и Лудогорец". 

"Не обичам да давам съвети. Склонен съм за даден футболист, но само ако ме попитат. Съветите ми често остават неразбрани", заяви Стоилов.