Левски – Ружомберок, реванш от 1-ия квалификационен кръг на Лига Европа, 2:0 за "сините" от първата среща; начало: 19.30 часа, ст.: "Георги Аспарухов"

Групата на Левски за мача:

Вратари: Милан Миятович, Петър Иванов

Защитници: Живко Миланов, Нуно Рейш, Йоанис Каргас, Иван Горанов, Деян Иванов, Ивайло Найденов

Халфове и нападатели: Илия Юруков, Мартин Райнов, Хали Тиам, Давиде Мариани, Паулиньо, Станислав Иванов, Станислав Костов, Франко Мазурек, Дени Алар, Мартин Д. Петков, Здравко Димитров 

Прогноза на Gol.bg:

Левски е с единия крак в следващия етап на Лига Европа, но треньорът Петър Хубчев предупреди, че не бива да има никакво подценяваме. "И 1% може да се окаже фатален", заяви бившият национален селекционер (б.р.: - вижте във видеото какво още каза той).

 

За реванша със словаците той ще може да разчита на централните нападатели Станислав Костов и Дени Алар, които пропуснаха първия сблъсък. Очаква се българинът да започне титуляр, докато новото попълнение ще чака от пейката за своя дебют. Аут са единствено Николай Михайлов и Холмар Ейолфсон. За Ружомберок няма да играе Мацик, който е с травма.

Гостите ще се надяват да повторят чудото си от сезон 2017/18, когато загубиха у дома от Бран Берген. В Норвегия обаче словаците изненадващо се наложиха с 2:0 и продължиха напред в Лига Европа. Добрата новина за тях е, че срещата ще се играе пред празни трибуни, които са 12-ият играя на Левски.

От своя страна "сините" търсят победа №70 в Европа. За седми път те приемат съперник у дома в елиминационни сблъсъци, след като са спечелили първия двубой. В предишните случай 26-кратният шампион на България не е допускал издънка и неизменно е продължавал напред.

Един от противниците е именно от Словакия – Артмедия (2:0 гост, 1:0 домакин), останалите са Вестманея (4:0 г., 4:0 д.), Динамо Букурещ (1:0 г., 1:1, д. след продължения), Дюделанж (4:0 г., 2:0 д.), Атирау (4:1 г., 2:0 д.) и Апоел Рамат Ган (1:0 г., 4:0 д.).

Нашата прогноза е, че Левски няма да допусне изненада и тази вечер.

Прогноза: Левкси – Ружомберок 1:0