Левски стана за смях пред собствените си фенове на "Герена", след като бе разбит от гостуващия Берое с 3:1, а Мартин Камбуров за пореден път се превърна в кошмар за "сините" и наниза две от попаденията за победата на заралии.

Педро Еуженио даде начало на голеадата в 39-ата минута, а Камбуров добави два гола в 54-ата и 67-ата минути, за да оформи класическия резултат в срещата.

За домакините почетно попадение вкара новото попълнение Франко Мазурек в 75-ата минута.

След този мач от петия кръг на efbet Лига "сините" са 2-и с актив от 10 точки и сдадоха първото място, докато заралии са 4-и с точка по-малко.

Това бе и четвърти пореден успех за Берое над "сините", както и втори пореден като гост. 


Мачът започна равностойно, но Берое изглеждаше по-опасен в атака. Иван Минчев пропусна първото добро положение за старозагорците рано в срещата, след като неговият силен шут от далечно разстояние попадна в центъра на вратата и право в ръцете на Милан Миятович.

Малко по-късно обаче мачът беше временно прекъснат, след като токът на "Герена" спря и това предизвика 20-минутно забавяне за включване на осветлението.

След подновяването на играта Левски се втурна в атака, не сполучи при два корнера и Берое отвърна с голова контра. Филипе Нашименто, който дебютира за този сезон, загуби топка в центъра, а тя стигна до Педро Еуженио и той преодоля Миятович със силен удар от далечно разстояние.

Попадението падна в 39-та минута, но приблизително в 18-та реално игрово време.

Левски хвърли още повече сили в атака след гола на Еуженио и натика Берое в собствената му половина, но това не доведе до нещо по-опасно за старозагорците. Напротив - те създадоха и следващото чисто положение, след като Иван Бандаловски засече центриране от корнер на близката греда с глава и уцели десния страничен стълб.

Берое продължи да бъде по-опасният отбор и през втората част, а Левски играеше много слабо. Логично се стигна и до нови два гола.

В 54-та минута Мартин Камбуров, появил се в игра секунди по-рано, беше изведен сам срещу Миятович и вкара за 2:0, а в 67-та нападателят на старозагорците се възползва от подобно положение и вкара третия гол за гостите.

Левски намали на 1:3 в 75-та минута. Франко Мазурек, който се появи в игра малко по-рано, открадна топка от Милен Желев, напредна към вратата и преодоля Душан Перниш с шут в далечния ъгъл. Левски не успя да стигне до повече голове и Берое спечели с 3:1, което доближи старозагорците на точка от "сините" в класирането.

Левски - Берое - 1:3 (0:1)

голмайстори:
0:1 Педро Еуженио 39
0:2 Мартин Камбуров 54
0:3 Мартин Камбуров 67
1:3 Франко Мазурек 75

състав на Левски: Милан Миятович, Живко Миланов, Нуно Рейш (46-Илия Юруков), Деян Иванов, Иван Горанов, Филипе Нашименто (64-Франко Мазурек), Мартин Райнов, Станислав Иванов, Паулиньо, Здравко Димитров и Найджъл Роберта (75-Дени Алар).

състав на Берое: Душан Перниш, Милен Желев, Ерол Алкан, Александър Цветков, Карлос Охене, Иван Бандаловски, Александър Василев (46-Виктор Генев), Зоран Йосипович (51-Мартин Камбуров), Рубен Бригидо, Иван Минчев и Педро Еуженио (77-Вандерсон).