Левски победи с 2:0 Славия в столичното дерби от 10-ия кръг на efbet Лига.

Сблъсъкът на стадиона в квартал "Овча купел" беше напрегнат, което го лиши от блясък. През първото полувреме двата отбора не създадоха нищо интересно в предни позиции. След почивката "сините" натиснаха и изпуснаха няколко добри положения да поведат в резултата.

Това все пак стана в 73-ата минута, когато току-що появилият се на терена Фелипе Нашименто преодоля Георги Петков. След гола "белите" се хвърлиха в атака, но вместо да изравнят, допуснаха второ попадение, дело на Станислав Иванов. Младокът се разписа след самостоятелен рейд от центъра. 

Вижте пълното класиране в efbet Лига

С победата Левски излезе на 1-во място с 23 точки, докато Славия остава с 10 т. и заема 8-ма позиция.


Първото полувреме не предложи голямо зрелище и двата отбора не успяха да отправят точен удар. В началото на сблъсъка Франко Мазурек имаше шанс да се разпише от фаул, но топката беше изчистена.

След четвърт час игра Живко Миланов стреля от статично положение, но изпълнението му беше много неточно. Малко по-късно Галин Иванов центрира от корнер и защитата на Левски се справи. След половин час игра Мазурек центрира и Мартин Райнов беше на чиста позиция, но не успя да засече.

По-късно извеждащ пас на Паулиньо беше пресечен в последния момент от Давид Хуманес. До края на полувремето така и нямаше интересен момент. На почивката пък феновете на Левски започнаха да чупят седалки на стадиона в квартал "Овча купел".

Вандалското им поведение най-вероятно е продиктувано от високите цени на билетите за мача – по 20 лв. Гостите със сигурност ще бъдат глобени от БФС, а свидетели на всичко станаха скаути на френския Тулуза и холандския Ден Бош, които бяха дошли да гледат футболисти на двата отбора.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=aaf6838fcc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Втората част започна с шанс за Левски. Мазурек намери непокрития Хали Тиам, който стреля силно от движение, но малко над напречната греда. В 53-ата минута дойде най-интересният момент до момента в мача. Найджъл Робърта върна към връхлитащия Мазурек, чийто шут премина на сантиметри от лявата греда на Георги Петков.

В 67-ата минута Райнов с отличен пас с външен фалц изведе Робърта. Той стреля от малък ъгъл и не уцели вратата. 6 минути по-късно Левски поведе! Райнов с дълъг пас изведе Станислав Иванов. Той се пребори с двама защитници, но Христо Попадийн успя да го спре. Топката попадна в току-що появилият се в игра Фелипе Нашименто. Той навлезе на скорост в наказателното поле, преодоля Петков и с технично изпълнение откри резултата!

Златомир Загорчич веднага взе мерки и пусна на терена Илиян Мицански, но и това не помогна. В 81-ата минута Станислав Иванов сложи точка на спора. Той открадна топката от Венцислав Бенгюзов от центъра, напредна, излезе сам срещу Петков и не сбърка, за да оформи крайния резултат! 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=88fe7799e6" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Славия – Левски 0:2

Голмайстори: 0:1 Нашименто (73), 0:2 Ст. Иванов (81)

Славия: Георги Петков, Петър Патев, Милен Гамаков, Давид Муньос, Христо Поподаийн, Венцислав Бенгюзев, Емил Стоев (65-Тасевски), Славчо Шоколаров, Галин Иванов, Димитър Велковски, Калоян Кръстев (77-Мицански)
Треньор: Златомир Загорчич

Левски: Милан Миятович, Живко Миланов, Холмар Ейолфсон, Янис Каргас, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Станислав Иванов, Франко Мазурек (71-Нашименто), Паулиньо (90-Мохамед); Найджъл Робърта (86-Алар)
Треньор: Петър Хубчев

София, ст.: "Славия"
Съдия: Драгомир Драганов
Жълти картони: Гамаков, Шоколаров, Петков (Славия); Ейолфсон, Каргас (Левски)