Най-силното оръжие на Левски е колективът, заяви Петър Хубчев в интервю за клубния уебсайт след края на есенния дял от българската футболна efbet Лига и турнира за купата на България. Той добави, че е доволен от професионализма на всички играчи на "сините" и добави, че се надява те да се завърнат здрави и отпочинали за зимната подготовка.

"Лично за мен нещата можеха да се развият и по-добре, но по-детайлна оценка тепърва ще правим. Пет точки са и много, и малко. Предстоят ни по още две срещи с отборите от първата шестица, но за нас е по-важно да направим отбор, за да бъдем конкурентни на Лудогорец. Ще срещнем този отбор и за купата, а това е сериозно дерби. Ще играем с тях в турнирен мач и целта е да продължим, така че ще подходим по-различно.

"Сега ни предстои подготовка, а това е най-тежкото време във футбола. В тренировъчния процес нямаме никакви забележки към играчите и тяхното поведение е професионално. Те показват максимума от възможностите си, но друг е въпросът какъв е този максимум. Там трябва да надградим и да намерим по-подходящи хора за отбор като Левски.

"Загубихме три мача, като в два от тях имахме по четирима или петима контузени, на които по принцип разчитаме. Не искаме да се оправдаваме и няма как да бъдем доволни, когато губим.

"Най-силно се представяме като отбор. Харесва ми поведението на футболистите в професионалния им живот, в тренировките, извън тях, в съблекалнята и извън нея. Отношението между футболистите е професионално и приятелско, а този силен колектив ни беше най-голямото оръжие. И тук винаги може да бъде по-добре, но като цяло съм доволен.

"Сигурен съм, че тук са идвали много по-строги треньори от мен. Просто подходът ми е малко по-различен. В колектив от 20 или 25 души не можеш да коментираш всички проблеми пред целия отбор. Ние преценяваме с кого трябва индивидуално да говорим и с кого да коментираме нещата пред всички. Това е важно за мен. Не отричам, че държим на някои неща, но в живота и футбола човек не може да прогресира без дисциплина.

"Тези неща не са тайна. Свързани са с хранителен режим, възстановяване, сън. . . Това са неща, за които още от началото сме се разбрали с момчетата. Точно заради това казах, че съм изключително доволен от професионализма им. Нямаше скандали и прояви извън футбола, отношението им в тренировките е добро и като цяло можем да бъдем доволни. Ние не държим толкова много на точната секунда или минута при зададен час, но искаме всеки да се съобразява с колектива.

"Когато започнах да се интересувам от треньорската професия, на мен ми направи впечатление едно мнение на Ото Рехагел. Той каза, че 90 процента от работата на един треньор е работа като психолог и приятел, а 10 процента е работа с футболисите. Тогава не ми се вярваше, но това се оказа истина. Важно е треньорът да бъде честен и откровен, а футболисите да му повярват, че може да развие отбора със собствените си методи. Така те биха били влезли в огъня за този клуб. Усещам това от първия ден в Левски, въпреки че се говореха какви ли не неща. Аз усещам доверието към мен и се стремя да ми вярват още повече.

"Казах и в съблекалнята след последния мач, че за мен най-важното е момчетата да са здрави и отпочинали, за да бъдат концентрирани в подготовката. За мен това е най-тежкият период в календарната футболна година и затова ми се иска всички да са здрави", каза той.

По темата с юношите на клуба, Хубчев каза: "Чувах много неща и за школата, но от първия ден тук аз виждам професионална работа. За радост на ДЮШ, ръководството инвестира много средства и направи доста неща за децата.

"Така се стекоха нещата, че ежедневно имахме нужда от деца от школата. В свободното ни време гледаме тренировки на малките, а това е много важно. Треньорите са ангажирани и футболистите се представят на добро ниво. Имаме идеята двама или трима да бъдат на лагера с нас и да получат професионални договори.