Бившият защитник на Левски Симон Сандберг, обяви пред шведското издания "Еxpressen", че докато е бил при сините, е заплашван с убийство от фенове на тима. В момента бранителят играе за Хамарби, а вече е и национал на Швеция.

“Дойдох в Хамарби от тежък период в България и Левски, така че тук се чувствам добре. Престоят ми бе свързан с проблем в коляното. Отне ми повече време да се завърна в игра от очакваното. Уж щях да отсъствам месец, но ми отне половин година. Имаше таблетки, инжекции. Не знам дали лечението ми бе правилно, или не”, казва Сандбрег, след което продължава:

“Феновете мислеха, че лъжа за контузията. Трудно е да да се каже всичко, защото бе твърде много. Мога да напиша книга от 300 страници. Стигна се дотам, че привърженици дойдоха в къщата ми и ме заплашиха с убийство. Играех Плейстейшън по бельо, защото беше топло".

"Тогава се звънна на вратата, погледнах през шпионката и видях обикновен човек. Когато отворих, изскочиха още двама. Бяха огромни, на около 40 години, татуирани… Започнаха да говорят на английски. Това продължи около минута. Казаха, че ако не напусна страната, ще умра, защото имат моя адрес. Замислих се какво да правя".

"Бях там, за да играя футбол. Нищо друго. Това, което направиха, не беше правилно. Не бях създавал никакви проблеми в клуба и правех всичко както трябва. Така не могат да се отнасят към никого. Такива неща не трябва да се случват. Реших, че те няма да спечелят и останах. След това се появи шансът да заиграя в Хамарби. Сега се чувствам по-силен и вече не се занимавам с глупости”, обяснява Сандберг.