Още по темата

 

Фенове на Левски от Националния клуб на привържениците (НКП) заявиха, че искат среща с министър-председателя Бойко Борисов. Готовността им за действия идва ден след срещата с Васил Божков, който стои зад собствеността на Левски.

Босът на клуба обяви в понеделник по обед, че се противопоставя срещу "некомпетентни политици", недоволен от предложенията за национализация на частните лотарии. И пред феновете, и пред медиите Божков обяви, че ако промените бъдат приети, той няма да може да финансира Левски, пише "Дневник".

"В последните няколко дни в медийното пространство бяха изнесени редица публикации, че "Левски" е изправен пред сериозната заплаха от финансов колапс и фалит в следствие на внесени в Народното събрание законодателни инициативи, които касаят генерална промяна в регулационния режим, уреждащ дейността на дружествата, чийто предмет на дейност е свързан с организирането и провеждането на хазартни игри. Тези опасения бяха потвърдени и на среща между собствениците и ръководството на ПФК "Левски" АД и на привържениците", посочват от НКП.

"Дебело подчертаваме, че ние не проявяваме загриженост за ничии частни икономически, финансови или политически интереси, както и че не желаем любовта ни към "Левски" да бъде използвана в политически или икономически сделки и противопоставяния", посочват запалянковците.

Те допълват, че няма как да не са силно притеснени, "когато от редица места се чуват мнения и прогнози, че бъдещите промени, касаещи дейността на някои от основните субекти, осигуряващи финансирането на нашия клуб, ще предизвикат неговата фактическа "смърт" и той ще бъде закрит и ликвидиран".