Бившият собственик на Левски Тодор Батков заяви, че клубът на този етап няма как да се освободи изцяло от модела "Бащица". Той призова всички левскари да се обиденият в този труден момент, а също така и държавата да помогне на българския футбол.

"Вижда се голямото желание в Левски да се смени модела "Бащица", но на този етап не може да се осъществи. Трябва да се търси баланс. Трябва и държавата да поеме нещо, както се случва в повечето европейски държави. Например базата, нормално е базата да се гради от публичната власт - държава или община. Нормално е, школата да се поеме от държавата".

"Премиерът даде такъв анонс, тъй като школата е голям разход. Държавата да помага и на другите клубове. Тя помага. Кой издържа Берое - почти фалиралата ТЕЦ "Марица Изток 2"?. Кой издържа Ботев (Враца) - АЕЦ "Козлодуй", сподели Батков пред "Тази сутрин" по bTV.

"Левски е на този принцип "Бащица" от август 1998 година. Тогава Майкъл Чорни се съгласи да получи 20% от пакета на Мтел срещу договор за спонсорство, който първоначално беше три години по 200 000 долара. Когато се договорихме, го направихме на пет години - по 300 хиляди долара. Реално в рамките на първата година цялото спонсорство беше дадено - милион и половина долара".

"Левски има нужда от мощен спонсор, а не от бащица. Левски е марка, най-скъпо струващата марка в България. Нямам нищо против г-н Цветомир Найденов от efbet (б.р. предложил да дава 8,5 милиона лева на Левски, ако Васил Божков остави клуба), но неговото условие не е изпълнимо и звучи обидно".

Малко е прекалено. Едва ли не иска ключа от спалнята. Акционерът е в затруднение. Той не е в България. Същото е и с Васил Божков. Не е редно да се поставят такива условия. От бизнес гледна точка аз не виждам проблем Левски да е рекламен носител на марката efbet. Най-вероятно има и други спонсори".

"Прехвърлянето на собствеността го прави лично собственика или упълномощено от него лице. Виждате колко условия стават. Акциите са поименни. Именно затова условието на efbet не е изпълнимо. Ако погледнем на марката Левски като бизнес случай, аз мисля, че тя си струва за един голям букмейкър."