Феновете на Левски ще издържат клуба до лятото, а след това на "Герена" ще се уредят със сериозен спонсор, който най-вероятно ще бъде държавното тото, разбра Gol.bg. 

В момента Левски оцелява благодарение на привържениците си, които само за 20 дни събраха 1 165 862.43 лева под формата на дарения и изкупени абонаментни карти и фенски артикули.

"Сините" обаче имат и сериозни разходи, които само за месец февруари са 1 143 288.61 лева. Трябва обаче да се отбележи, че за този период бяха изплатени само половината от възнагражденията на футболистите, а треньорите не получиха и лев от заплатите си.

Това показва, че колкото и активни да са феновете, те няма как да издържат клуба повече от 2-3 месеца и то при положение, че разходите са сведени до минимум, а заплатите се изплащат на "парче" и не в цял размер.

Именно поради тази причина ръководството на клуба ще стартира след края на сезона усилена кампания за намирането на сериозен благодетел. Изпълнителният директор Павел Колев дори призна, че за тогава ще планира и разговори с новото ръководство на държавното тото в лицето на Христо Йовов и Гошо Гинчев.