Ръководството на Левски освен тежката финансова ситуация, трябва да решава и кадровата политика в следващите няколко дни.

По информация на Букмейкър Рейтинги бъдещето на един от любимците на публиката – Станислав Костов, изцяло зависи от финансовото развитие на „сините“.

И по-точно, ако не бъдат намерени спешно обявените от управляващите пари, ще се прибегне до спешни продажби на футболисти. Един от конвертируемите е Найджъл Робърта. Интерес към него има от Галатасарай и Локомотив Москва.

Наско Сираков е твърдо решен да задържи Робърта и именно той да е титулярният нападател на Левски през новия сезон. При такова развитие на ситуацията Станислав Костов ще се окаже ненужен и ще му се търси нов отбор.

Договорът на нападателя е до лятото на 2022 година и в Левски се надяват, ако има интерес, да бъде продаден още след този сезон, за да генерира някакви свежи приходи в клубната каса.

Въпросът е, че ако на Герена пристигне по-скоро конкретна оферта за Робърта и тя си заслужава, е твърде вероятно той да бъде продаден, а тогава Костов да остане в Левски, защото няма друга алтернатива за центъра на атаката. Към този момент обаче мениджърът на нидерландеца не потвърждава за конкретна оферта.

Въпрос на дни е да бъде решено бъдещето и на Робърта, и на Костов, като оставането на българина в отбора, зависи до голяма степен от ситуацията около нидерландеца.

По принцип желанието на Сираков е да бъде сформиран тандем Робърта-Станислав Иванов в атаката на Левски, като се налагат и още от младите футболисти. И в допълнение – легендата на Левски предпочитал много повече показаното от Найджъл Робърта пред Костов.

До момента напусналите Левски са: Хали Тиам, Милан Миятович, Фелипе Нашименто, Дени Алар, чийто договор за наем от Рапид Виена изтече и не бе подновен, а Стайн Спиерингс също е поставен в трансферната листа.