С духа на "Анфийлд", обновен с новата трибуна за нови 8500 фенове, Ливърпул се разправи с шампиона на Англия Лестър в първото си домакинство от началото на сезона.

"Мърсисайдци" триумфираха с 4:1 след много силно първо полувреме и клинични контри след почивката. Два гола за успеха вкара бразилският нападател Роберто Фирмино, а Садио Мане се отчете с попадение и асистенция.


 Вдъхновени от ентусиазираната публика на "Анфийлд", който прие над 50 хиляди фенове за първи път от четири десетилетия насам, "мърсисайдци" изнесоха много силно полувреме и надиграха съперника.

Още в 13-ата минута Ливърпул поведе в резултата. Брилянтен пас на Милнър изведе Фирмино в наказателното поле и бразилецът с хладнокръвен удар прати топката в десния ъгъл на Шмайхел за 1:0. След попадението домакините продължиха да владеят инициативата на терена.

В 26-ата минута Стъридж направи сериозен пропуск, след като от няколко метра пред вратата стреля право в Шмайхел. В 31-ата Ливърпул вкара втори гол с брилянтна атака. Хендерсън пусна страхотен извеждащ пас за Стъридж, който с пета продължи към Мане и крилото с елегантен удар пусна топката покрай Шмайхел в мрежата.

След почти цяло полувреме доминация Ливърпул без малко да изпусне аванса си от два гола. В 38-ата минута Лестър се върна в мача след нелепа грешка в защитата на "мърсисайдци". Лукас Лейва се замота пред собствената врата и накрая подари топката на Варди пред вратата, който безпроблемно намали резултата.

При следващата атака Роберт Хут надскочи защитата на домакините и стреля с глава, но топката кацна върху напречната греда. Въпреки напечения край, до почивката домакините все пак запазиха преднината си.

Малко след началото на второто полувреме ентусиазмът на "лисиците" бе попарен с трети гол. След отлична многоходова атака на домакините Вайналдум пусна топката в наказателното поле за Адам Лалана, който с мощен шут по диагонала простреля Шмайхел в горния десен ъгъл - 3:1.

В 61-ата минута Лестър можеше отново да завърже интригата в мача, когато Джейми Варди получи топката очи в наказателно поле очи в очи с Миньоле, но ударът му бе отразен от вратаря на Ливърпул.

Гостите не се предадоха въпреки двете попадения пасив и продължиха да натискат. Хут и Варди с глава имаха шанса да го реализират, но се провалиха пред гола. Ливърпул дебнеше на контри и 2 79-ата минута можеше да реши всичко в мача, когато Хендерсън получи отлична топка на дузпата, но стреля над вратата.

В 89-ата минута мълниеносна контра изведе Фирмино в наказателното поле и бразилецът хладнокръвно прати топката в мрежата, за да оформи крайния резултат 4:1

Ливърпул - Лестър 4:1

1:0 Фирмино 13
2:0 Мане 31
2:1 Варди 39
3:1 Лалана 56
4:1 Фирмино 89

Ливърпул: Миньоле, Клайн, Лукас Лейва, Матип, Милнър, Хендерсън, Лалана, Вайналдум (76 - Стюърт), Мане (90 - Морено), Стъридж (76 - Коутиньо), Фирмино

Лестър: Шмайхел, Симпсън (34 - Ернандес), Хут, Морган, Фукс, Дринкуотър, Амартей, Олбрайтън (66 - Юлоа), Марез, Оказаки (46 - Муса), Варди