Ливърпул постигна знаменито постижение при вчерашния си разгром с 4:0 като гост над Борнемут в среща от 18-ия кръг на Висшата лига.


С изразителния успех на "Виталити Стейдиъм", "мърсисайдци" се превърнаха в първия отбор от Топ 5 на европейските първенства, който постига четири поредни успеха като гост с поне три отбелязани голове, пише Opta. Преди това "червените" разбиха с 5:1 Брайтън, с 3:0 Стоук Сити и с 4:1 Уест Хям.

Въпреки рекордът, мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп поиска постоянство от възпитаниците си, защото на "Анфийлд" отборът е в серия от три последователни равенства. "Представяме се добре, но трябва да бъдем по-постоянни в решаващите моменти. Вече има няколко мача като този с Уест Бромич (б.р. - 0:0 у дома), в които играхме силно, но резултатът не ни устройва", категоричен беше германският спец.

При успеха над Борнемут, Ливърпул вкара три гола през първото полувреме, с което до голяма степен уби интригата. По този начин "мърсисайдци" вече имат 19 попадения за първите 45 минути през сезона, което е най-добрият показател до момента, изравнявайки лидера на Острова Манчестър Сити.

С основна заслуга за добрите резултати на Ливърпул са Мохамед Салах и Филипе Коутиньо. Египтянинът се превърна в първия футболист през кампанията, който има 20 гола във всички турнири, докато бразилската звезда е участвала в 14 точни изстрела за последните 10 мача на "червените" – 8 попадения, 6 асистенции. "Харесвам всички мои играчи и за това са на "Анфийлд". Понякога не вкарват, но това не променя мнението ми за тях", добави Клоп.