Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола коментира предстоящия първи двубой от 1/4-финалите в Шампионската лига срещу Ливърпул и обяви, че няма да може да разчита на Серхио Агуеро. Аржентинецът все още лекува контузия в коляното и не попадна в групата на "гражданите" за двубоя.

"Серхио остана в Манчестър. Доста по-добре е, но в разговор с лекарите той сподели, че все още се чувства малко некомфортно. Нашият начин на игра е перфектен за Ливърпул. Много са добри, когато атакуват в празните пространства.

Най-добрият вариант за нас да спечелим е да действаме по начина, по който го правим през целия сезон. Ще се опитаме да покажем уважение към Ливърпул, но и ще гледаме да наложим нашия си начин на игра.

Всеки сезон Мохамед Салах създава много положения, но само сега вкарва почти всички от тях. Тримата в атака на Ливърпул са много опасни и играят директен футбол. За нашите нападатели е първо достигнане до този етап на турнира.

Много сме щастливи с Габриел Жезус, Лерой Сане и Рахийм Стърлинг. Трябва да минеш през тези мачове, за да придобиеш опит и да станеш по-добър. Не мисля какво би се случило, ако нещата не ни се получат. Искам единствено да бъдем себе си", каза Гуардиола.

Утре двата тима ще се изправят един срещу друг на "Анфийлд" в 21:45 часа българско време.