Ливърпул тресна с 2:1 с Манчестър Сити насред "Етихад" и заслужено се класира на полуфинал в Шампионската лита след категоричното и размазващо 5:1 от двата мача.

По този начин червените показаха защо са легендарен клуб в Европа и биха шута на милиардерите от Манчестър. Точен за домакините бе Габриел Жезус (2), попаденията за гостите бяха дело на Мохамед Салах (55) и Фирмино (77).

Срещата ще се запомни със здравата битка, множеството груби нарушения, скандални съдииски отсъждания и в крайна сметка велика победа за Ливърпул.

Трябва да се отбележи, че мениджърът на Сити Пеп Гуардиола бе пратен на трибуните, след като на полувремето едва не наби реферите, след като те отмениха редовен гол на Сане при резултат 1:0.

Ливърпул от своя страна изигра изключително тактически мача, заложи на по-дефанзивна игра, възползва се максимално от положенията си и в крайна сметка продължава напред по категоричен начин.

Червените вече имат 7 победи, вре ремита и само една загуба срещу Сити в последните 10 срещи между двата отбора, което говори красноречиво за превъзходството в това съперничество.


Манчестър Сити започна вихрено мача и успя да вкара още във втората минута. Тогава Вирджил ван Дайк бе побутнат от Рахим Стърлинг на тъча и не успя да подаде точно, при което се получи контра за гражданите, топката попадна в Стърлинг, който изведе отлично Габриел Жезус и той технично вкара за 1:0.

Отлично начало за Сити, но останаха съмнения за редовността на това попадение и нарушение на Стърлинг срещу Ван Дайк. Последваха мощни атаки на домакините, които тотално доминираха и не даваха гостите да минат центъра.

В средата на полувремето Сити владееше 78% топката и тотално разнебитваше червените, които не знаеха къде се намират и панически чистеха топката. След половин час игра "гражданите" скочиха за дузпа, след като топката срещна ръката на защитник на Ливърпул, но такава не бе свирена.

Девет минути по-късно Бернардо получи топката на ъгъла на наказателното поле и стреля мощно, но до гредата. Към края на полувремето дойдоха още спиращи даха моменти, както и спорни реферски отсъждания. В 41-ата минута Бернардо Силва със страхотен шут с левия разтресе дясната греда на Ливърпул.

Малко по-късно Кариус изби лошо топката след центриране и в крайна сметка тя достигна до Льорой Сане, който я изпрати в мрежата. Попадението обаче бе отменено заради засада на Сане.

Такава обаче нямаше, тъй като подаването към него бе дело на Джеймс Милнър. Това тотално подлуди Пеп Гуардиола, който едва не нахлу на терена. Пеп едва дочака почивката, когато се нахвърли върху реферите и логично бе пратен на трибуните. 

Второто полувреме започна доста спокойно, като двата отбора разиграваха основно в средата на терена. Така се стигна до 56-ата минута, когато Ливърпул изравни.

Червените сътвориха уникална контра, при която Садио Мане направи за смях отбраната на Сити, при което топката попадна в Салах, който счупи кръста на Едерсен, след което технично опъна мрежата му за 1:1.

Феновете на Ливърпул полудяха, докато играчите на Сити не знаеха къде се намират и бяха в нокдаун. В 70-ата минута Кевин де Бройне отправи мощен шут, но не се стигне до гол.

Седем минути по-късно Ливърпул показа отново защо е носител на пет купи в този турнир. Фирмино бе изведен отляво и елегантво вкара за 1:2. Това окончателно отказа "гражданите", които се предадоха.

До края не се случи нищо интересно и така Ливърпул записа велика победа и е на 1/2 финал в Шампионската лига.

Манчестър Сити - Ливърпул 1:2

Голмайстори: 

1:0 Габриел Жезус (2)
1:1 Мохамед Салах (55)
1:2 Фирмино (77)

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон - Уокър, Отаменди, Лапорт - Фернандиньо - Давид Силва, Де Бройне, Бернардо Силва - Стърлинг, Жезус, Сане

ЛИВЪРПУЛ: Кариус - Александър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън - Окслейд-Чембърлейн, Вайналдум, Милнър - Салах, Фирмино, Мане