Този път и геният на Мохамед Салах не помогна на Ливърпул, след като "червените" пропиляха с лека ръка аванс от 2:0 срещу Уест Бромич в мач от 35-ия кръг на Висшата лига и домакините измъкнаха 2:2 в последните минути.

Египетската звезда вкара за 2:0 в 72-ата минута, с което изравни рекорд на Острова  на Алан Шиърър, Кристиано Роналдо и Луис Суарес (б.р. – виж подробности долу в текста). Преди него Дани Ингс беше дал преднина на "червените" още в 4-ата минута, а в 79-ата Джейк Ливърмур вкара  за "дроздовете". Точката за Уест Бромич донесе Хосе Рондон в самия край.

Така Ливърпул събра 72 точки и остава на 3-то място, докато УБА е твърдо на последната позиция с 25 т., но частично повтори постижението си от миналия кръг, когато победи с 1:0 Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд".


Юрген Клоп направи няколко промени в състава си заради предстоящото домакинство на Рома във вторник в първи мач от 1/2-финалите на Шампионска лига. Роберто Фирмино, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Анди Робъртсън, Трент Александър-Арнолд и Деян Ловрен седнаха на скамейката.

На тяхно място стартираха Дани Ингс, който действа като централен нападател, Джеймс Милнър, Алберто Морено, Джо Гомес и Рагнар Клаван. Мохамед Салах и Садио Мане също започнаха двубоя. Атаката на Уест Бромич поведе Хосе Рондон, подпомаган от Джей Родригес. По крилата пробиваха Джеймс Маклийн и Мат Филипс.

Ливърпул поведе още в 4-ата минута, когато Садио Мане проби по аутлинията, навлезе в наказателното поле и там Жоржиньо Вайналдум намери Дани Ингс. Той с едно докосване преодоля вратаря Бен Фостър за 1:0! Това беше първи гол за нападателя във Висшата лига точно от 930 дни. За последно той се разписа октомври 2015 г. срещу Евертън, когато мениджър на "червените" беше Брендън Роджърс.

Малко след попадението пред Мохамед Салах се откри добра възможност и насочи топката към лявата греда, но ударът беше блокиран от защитник. После изстрел на Ингс мина над целта, а след слабия старт на мача, "дроздовете" се опитаха да отговарят и в 38-ата минута създадоха най-чистото си положение. Джейк Ливърмур намери непокрития Джеймс Маклийн, но шутът му излезе в аут.

Три минути преди края на полувремето Ливърпул можеше да поведе с 2:0, след като Ингс получи подаване от Салах, но ударът му попадна в обсега на Фостър. На почивката Клоп е се ядосал, че теренът не е бил полят, което забавя топката. Германският спец се е разправял с четвъртия съдия, но претенциите му не били уважени, тъй като това не влиза в работата на реферите.

Малко след подновяването на играта гостите имаха претенции за дузпа за игра на границите на позволеното на Крейг Доусън срещу Ингс, но Стюърт Атуел прецени, че няма основания да посочи бялата точка. По-късно нападателят на Ливърпул беше ударен с юмрук в корема от Ахмед Хегази, но домакините отново се разминаха безнаказано.

В 66-ата минута на терена се появиха Алекс-Окслейд Чембърлейн и Роберто Фирмино, които смениха съответно Мане и Ингс. Ходът на Клоп се оказа печеливш, защото малко по-късно Окс с чудесен пас намери Салах зад гърба на защитата, звездата копна топката над Фостър и удвои преднината за "червените" – 2:0! По този начин египетският национал реализира 31-ия си гол за сезона, с което изравни постижение във Висшата лига, откакто първенството е с 38 отбора.

Преди Салах това са правили Алан Шиърър (1995/96 с Блекбърн), Кристиано Роналдо (2007/08 с Манчестър Юнайтед) и Луис Суарес (2013/14 с Ливърпул). В 78-ата минута УБА се върна в мача. След поредица от центрирания, Крейг Доусън засече, но Ник Кариус спаси. При добавката обаче Ливърмур не сбърка за 1:2!

В 88-ата минута домакините се добраха до 2:2, след като Хосе Рондон засече мощно с глава и не остави шансове на вратаря! До края не падна нов гол и отборите поделиха точките.

Уест Бромич – Ливърпул 2:2

Голмайстори: 0:1 Ингс (4), 0:2 Салах (72), 1:2 Ливърмур (79), 2:2 Рондон (88)

Уест Бромич: Фостър, Гибс (77-Бурке), Хегази, Доусън, Ниом, Маклийн (71-Еванс), Брънт, Ливърмор, Филипс, Родригес (89-Кану), Рондон
Мениджър: Дарън Мур

Ливърпул: Кариус, Морен, Клаван, Ван Дайк, Гомес, Милнър, Хендерсън, Вайналдум, Мане (66-Чембърлейн), Ингс (66-Фирмино), Салах (84-Ловрен)
Мениджър: Юрген Клоп

Ст.: "Дъ Хоутърнс"
Съдия: Стюърт Атуел
Жълт картон: Морено (Ливърпул)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/hxfCTZhebxo" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>