Собственикът на Рома Джеймс Палота заяви, че не е имал възможност да задържи Мохамед Салах в клуба, защото египтянинът сам е искал да напусне. Крилото бе продаден през лятото на Ливърпул за 42 млн. евро и направи феноменален сезон – 41 гола в 46 мача във всички турнири. Тази вечер нападателят ще играе за Ливърпул срещу Рома в първия полуфинал от Шампионската лига.

„Когато виждаме как се представя Салах, всеки си мисли: „ооо, каква находка“. Но истината е, че когато Мончи дойде в Рима, Салах искаше да напусне. Мисля, че по това време Мохамед имаше договор за още един сезон, което означаваше, че можеше да не вземем нищо за него. Той искаше да се върне във Висшата лига и да се докаже. И мисля, че го направи.

Честно казано съм изненадан от представянето на Салах. Но може би разликата е, че ние го натоварвахме с повече дейности в защита, а Ливърпул намери как да изкара най-доброто от него. В същото време ние го използвахме на крилото, защото Джеко беше в центъра на атаката и вкара 36 гола през сезона.

Но най-изненадан съм от завършващия му удар. Може би във Висшата лига имат по-големи врати. Невероятно е да го гледа човек, да видиш какви голове вкара. Само можеш да си кажеш: „О, Боже“, каза Палота.

Босът на Рома бе запитан и за това дали ще е нервен или по-скоро развълнуван преди мача довечера. „Може би нито едно от двете. Иска ми се да бъда спокоен, както бях в последните 5 години. Когато играхме с Барва в Рим си мислих, че ще изхабя много нерви, но не беше така.

Мислих си, че ако играем добре, ще имаме възможност да победим. Дори и с 3:0. И заради това не бях нервен. Обикновено съм нервен за мачовете от вътрешното първенство“, добави босът на Рома.

Американецът ще бъде по бизнес дела в Англия, но разкри, че няма да бъде на „Анфийлд“. „Имам своите суеверия. Не бях на последния мач с Барселона и видяхте какво се случи. Киев? Знам къде се намира, но все още не съм бил там. Сигурно е хубав град и ми се иска да го видя“, каза още с усмивка Джеймс Палота.