Часовете преди полуфинала от Шампионската лига между Ливърпул и Рома се заформи страхотен скандал с участието на легендите на "вълците" Бруно Конти и Роберто Пруцо.
 
В медиите се появи снимка, на която двамата показват среден пръст пред емблемата на английския гранд на стадиона им „Анфийлд”.
 
Впоследствие Конти и Пруцо се извиниха, оправдавайки се, че моментът в бил личен и фотото не е трябвало да стане публична. 
 
"Това беше личен момент, но се превърна в публично достояние и трябва да се извиня за неприличния жест. Никога не съм си позволявал да обидя някой клуб, в това число и велик клуб като Ливърпул.
 
Винаги съм изпитвал респект към противника и това не бива да се поставя под съмнение", заяви Бруно Конти пред агенция АНСА.

Легендарното крило е сред най-големите легенди на италианския футбол. Любопитно е, че Конти е един от тези, които пропускат дузпа във финала за КЕШ срещу мърсисайдци през 1984 година.
 
Световният шампион от Испания'82 е сред идолите на тифозите от Южната трибуна на "Олимпико", които го наричат Кмета на Рим.
 
Пруцо пък е сред най-големите голмайстори в историята на "джалоросите" и също е част от тима, загубил двубоя за европейската титла преди 24 години.