Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна след успеха над Рома с 5:2 в първия 1/2-финал от Шампионската лига, че отборът му е бил перфектен в 80 минути от мача, но негодува срещу отпускането в последните 10, когато гостите вкараха два гола.
 

Отборът от "Анфийлд" дръпна с 5:0 на "джалоросите" в снощния мач и размаза тима по всички параграфи, но получи два късни гола и в крайна сметка попадна в ситуацията на Барселона от 1/4-финалите, когато италианският тим елиминира каталунците. 

"Представихме се перфектно в продължение на 80 минути. Дузпата не бе дузпа, но това е положението. Вместо да ги бием с 5:0, ние ги бихме с 5:2. Щяхме да сме доволни да не получим гол или да получим един гол. Все пак обаче и този резултат, който постигнахме, определено не е никак лош и ни прави фаворити за класирането на финала. Трябва обаче да изиграем много умно реванша в Рим", обяви Клоп на пресконференцията след мача.

"Отиваме в Италия за нова победа. Мисля, че можехме да вкараме доста повече от петте гола, които нанизахме на Рома. Играхме страхотен футбол и няма как да бъда недоволен от представянето на моите момчета". 

"Да, накрая направихме малка грешка в защита, но всичко е в нашите ръце и постигнахме един страхотен резултат". 

"Салах? Той е в изключителна форма. В това състояние, в което се намира, е почти невъзможно за защитниците да го спрат".