Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп посочи последния мач от сезона във Висшата лига срещу Брайтън като най-важната среща на тима през кампанията в английския елит.

Логиката е налице, тъй като при издънка "мърсисайдци" могат сензационно да изхвърчат от челната четворка, където мястото им бе сочено за бетонирано сравнително наскоро.

Отборът обаче влезе в лоша форма, в мачовете от елита на Англия, и успехът е задължителен, за да може отборът да си гарантира финиширането в топ 4 на първенството.

"Докато не сме си осигурили на 100% мястото в Шампионската лига за следващия сезон този мач е най-важният за нас през цялата кампания", обяви Клоп, цитиран от "Скай Спортс".

"Както съм казвал до момента, ние направихме много неща през сезона и имаме една здраво изградена основа, но сега трябва да я използваме по най-добрия начин и да си свършим работата като хората". 

"Ако спечелим срещу Брайтън, то тогава ще си осигурим място в Шампионската лига и през следващия сезон, а очевидно това е нашата цел. Напоследък загубихме много точки, но този път нямаме никакво право на грешка".