Младият защитник на Ливърпул Трент Александър-Арнолд попадна изненадващо в състава на Англия за световното първенство в Русия. 

селекционерът Гарет Саутгейт обяви отбор от 23 играчи, който едва ли ще се промени особено, освен ако няма контузии. Няколко футболисти са в готовност да се включат при нужда. 

19-годишният бранител има само 3 мача за младежката формация до 21 години, което прави попадането му в състава доста сериона сензация. 

Другата изненада е включването на полузащитника на Челси Рубен Лофтъс-Чийк, който игра силно под наем за Кристъл Палас. Очаква в тима не е Джак Уилшър от Арсенал. 

"Мисля, че това е отбор, от който можем да бъдем много доволни. В него има млади момчета, но и опитни футболисти, така че мисля, че балансът ни е добър" отчете Саутгейт. Местните медии веднага изчислиха, че това е третият най-млад отбор в историята на Англия за световни финали, който е на възраст от 26 години и 18 дни. 

Тотнъм е клубът, който е представен от най-много футболисти - петима, докато грандовете от Манчестър - Сити и Юнайтед, имат по четирима представители. Вратарят Джо Харт също го няма. 

Англия ще изиграе контроли срещу Нигерия и Коста Рика на 2 и 7 юни преди да замине за Русия, като първият мач на отбора е на 18 юни срещу Тунис, след което ще играе с Панама и Белгия. 

Ето и състава на Англия: 
Вратари: Джордън Пикфорд, Ник Поуп, Джак Бътланд
Защитници: Кайл Уокър, Джон Стоунс, Хари Магуайър, Дани Роуз, Трент Александър-Арнолд, Ашли Йънг, Гари Кейхил, Фил Джоунс, Киърън Трипиър
Халфове: Джордън Хендерсън, Ерик Дайър, Деле Али, Джеси Лингард, Рахийм Стърлинг, Рубен Лофтъс-Чийк, Фабиан Делф
Нападатели: Хари Кейн, Джейми Варди, Маркъс Рашфорд, Дани Уелбек. 

В готовност за промяна: Том Хийтън, Джеймс Тарковски, Люис Кук, Джейк Ливърмор, Адам Лалана