Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп смята, че младият защитник Трент Александър-Арнолд напълно заслужава повиквателното си за националния отбор на Англия за участие на световното първенство в Русия. 

"Това наистина е невероятна история. Гарет ми се обади сутринта преди да тръгнем за тук (Марбеля) и ми каза, че мога да съобщя на Трент, че той е включен в заявката на националния отбор за Световното. Имах обаче насрочена пресконференция и заради ангажиментите си към медиите не успях да му съобщя. 

За първи път се срещнах с Трент онази сутрин в автобуса, на път за самолета. Предполагах, че той вече е научил новината от някъде, че някой му се е обадил да му честити. За мен бе голяма чест да му съобщя, че е част от националния отбор. И много приятно да видя реакцията му в неговите очи. Той се изненада и в началото не можеше да повярва, вероятно си мислеше, че се шегувам, макар че знае, че аз няма да се шегувам по такива сериозни теми. 

Мога да кажа, че Трент напълно заслужава поканата. Сезонът, който той проведе е страхотен и повиквателната е доказателство за това, как той се представи през кампанията. Много е млад? Защо мислите така? Той стана най-младият играч (на Ливърпул), който започва мач в Шампионска лига.

И не само това, срещу Спартак проведе невероятен мач, вкара първия си гол на "Анфийлд"! Защо трябва да говорим колко си млад и неопитен? Ти може да си добър, а може да не си достатъчно добър. Работата е в това, че той е много добър. За това и се намира в националния отбор", каза Клоп.