В гените на Ливърпул е отборът да прави много големи и запомнящи се неща, заяви мениджърът на отбора Юрген Клоп преди финала на Шампионската лига срещу носителя на трофея от последните две години Реал Мадрид. Германецът все пак призна, че опитът е на страната на испанците, но добави, че това не е всичко във футбола.

"Опитът е много важен. Сигурен съм, че секунда преди първия съдийски сигнал футболистите на Реал Мадрид ще бъдат по-уверени в себе си. Но мачът не свършва в тази секунда, а едва започва", каза той.

"Когато гледаш как играе Реал Мадрид, ти си казваш: 'Уау, те са наистина много силни'. Но те още не са играли с нас. Хората не очакваха да бъдем на финала, но ние стигнахме до него, защото това прави Ливърпул. Ние не сме само един много добър футболен клуб. Ливърпул е способен на много големи неща и това е заложено в неговите гени. Никой не го очакваше, но сме тук, защото ние сме Ливърпул", продължи германецът.

Ливърпул преследва шести трофей от Шампионската лига, но нито един от футболистите на Клоп не е играл на финал. Германецът знае това отдавна и още преди началото на сезона е сключил сделка със своите играчи, че загубите са изцяло негова вина, а по този начин "те нямат какво да губят".

Клоп добави: "Разбира се, че повечето от момчетата ще бъдат притеснени преди мача. Нормално е, но това е просто един футболен мач и в него трябва да правиш това, което ти се отдава - шут, центриране, удар с глава, задна ножица, ако искаш. Прави това, което искаш и можеш. Залогът в този мач е голям, но това си остава просто игра".