Уулвърхямптън тресна с 2:1 Ливърпул на "Молиню" и изхвърли "червените" от ФА Къп на Англия. "Вълците" направиха страхотен мач и хвърлиха бомбата в третия кръг на турнира.

Така "мърсисайдци" ще насочат вниманието си изцяло върху първенството и Шампионската лига, където гонят дубъл. Головете за домакините забиха Хименес (38) и Невеш (56). Точен за Ливърпул бе Ориги (52).

Трябва да се отбележи, че Юрген Клоп бе направил цели девет промени в състава си в сравнение със загубата от Манчестър Сити преди дни.

Уувс заслужено си взе победата и успя да си отмъсти на "червените" за шампионатната си загуба този сезон на "Молиню".


Срещата започна спокойно, като играта се водеше основно в средата на терена. Още в началото обаче Юрген Клоп трябваше да направи принудителна смяна, след като Деян Ловрен се контузи и на негово място се появи Ки-Яна Хоевер.

16-годишният холандец влезе в историята на Ливърпул, след като стана най-младият футболист, играл за "червените" в турнира. В 10-ата минута домакините стигнаха до положение, но Джони Кастро бе блокиран от защитата на мърсисайдци.

Последва и неточен удар на Жоао Моутиньо. Това бяха силните минути на Уувс, но последваха нови пропуски дело на Рубен Невес и Уили Боли. След половин час игра и Ливърпул стигна до положение, но Джердан Шакири не успя да вкара.

В 38-ата минута Уувс вкара. Тогава Джйемс Милнър сгреши нелепо в центъра, след което Хименес се озова сам срещу Миньоле и без проблеми го преодоля за 1:0. До края на полувремето не се стигна до повече положения пред една от двете врати.

Втората част започна с попадение за Ливърпул. В 52-ата минута Ориги избухна, след като опъна мрежата на домакините за 1:1. Домакините обаче бързо успяха отново да дръпнат в резултата, след като Рубен Невеш вкара за 2:1.

Последваха спокойни минути, в които Ливърпул владееше инициативата, но трудно достигаше до чисти голови положения. В 70-ата минута Джердан Шакири можеше да изравни, но прати топката в гредата.

Юрген Клоп се опита да обърне срещата, като пусна в игра Мохамед Салах и Фирмино, но това не доведе до нещо запомнящо се за Ливърпул. До края "червените" натиснаха, но нямаха шанс за гол и така са аут от ФА Къп на Англия.

УУЛВЪРХАМПТЪН - ЛИВЪРПУЛ 2:1

Голмайстори: 

1:0 Р. Хименес (38)
1:1 Д. Ориги (52)
2:1 Р. Невеш (56)